пʼятниця, 26 жовтня 2012 р.

Змії, неври і будини.

       Геродот кн.4,105 :" Неври мають звичаї такі  самі, як скіфи. А за одне покоління до походу Дарія вони змушені  були покинути свою країну через навалу змій. Бо в їхній землі з*явилося багато змій, більшість яких напала на них із північної пустелі".
       Ми вже переконалися, що неври  мають чітку річково-озерну прив*язку і їхнє вовкування не є вигадкою і заселяли вони Карпатські гори. Якщо прочитати далі п.106 і 107 про андрофагів і меланхлейнів - ці народи вигадані Геродотом, бо немають географічно-річкових прив*язок, хоча і якась частина  їхньої нарактеристики була списана з подібних племен-народів.
      Біологи можуть сказати, що при збігові сприятливих умов популяція певного біологічного виду може виростит до великих об*ємів. Ось і одного року прийшло поліття на гадину, яка дуже й дуже розмножилася, так що життелям частини Карпат прийшлося переселитись до своїх сусідів - будинів. Тобто сусідами неврів були  будини і найбільш ймовірно заселяли вони межиріччя рік Прута і Дністра. - сучасна Молдавія.
      Регіон Невриди, де найбільше вродило гадюк це очевидно, нинішня Буковина і знаходиться вона якраз на північ від будинів і тут тепліше а ніж в інших частинах Невриди. Також вірогідно, що ця частина неврів "буковинських" могла переселитися до будинів не більше, як на півроку чи на один рік, поки гадюки не пішли зимувати.
       Мені довелося бачити двох гадюк на Буковині при громадженні сіна: грубі, колір чорного мокрого асфальту, ніякої гадючої естетики у них немає зовсім. А в цю давнину ні тобі асфальтових доріг, чи розораних полів і жили ці повзучі тварини за кілька кроків від тодішніх неврських хат.
     Ще Геродот пише кн.4,109, що земля будинів "вкрита різноманітним лісом". За Доном де Геродот помістив "інших" будинів був Степ, лісу тут не було і немає...

Немає коментарів:

Дописати коментар