середа, 10 жовтня 2012 р.

Брехня Геродота про місто Гелон.

     Сьогодні зранку мені вдалося викрити ще одну брехню Геродота. Це стосується міста Гелона, якого він згадує два рази пп.108 і 123. За істориком дерев*яні мури цього міста мають по 30 стадій це приблизно по 5 кілометрів сьогодні, але  не вказує скільки всього цих мурів в місті було? Якщо місто велике то переважно автори вказують загальну довжину мурів, укріплень міста і цього буває достатньо.
     У своїй книзі "Правдива Скіфія" Львів, Сполом 2009, С.37  у мене є  малюнок-карта із місцезнаходженням міста Гелона із його двома мурами, як  перегороджували  тут місцину від початку озера Ялпуг до притоки річки Ялпуг (також) Сар-Яр. Тут  є рівно 10 кілометрів, що і вкладається у дві стіни торгового, митного пункту Скіфії. І все було правильно.
     Але Геродот це місто Гелон переносить кудись у глибину Скіфії і звичайно, що тут потрібні його великі розміри, щоби було  величезному перському війську що руйнувати, палити. Ось і для чого він вигадує 30 стадієві дерев*яні мури. А  жителі з Еллади тут звичайно, що проживали і сюди вони могли добратися кораблями  озером Ялпуг, який з Дунаєм   з*єднювався протокою.

Немає коментарів:

Дописати коментар