понеділок, 25 липня 2016 р.

На захист Бродів.

Місто Броди і район є сусідами мого містечка Буська.
 Коли минулого 2015 року вийшла книга Надії Савченко "Сильне ім*я Надія" у Києві, у якій на на сторінках авторка згадує дуже негативно про це місто у якому  Вона прослужила аж 5 років - то подумалось: Ну, щось дуже у неї там не склалось, ну буває !?
Але коли Вона вже в Україні почала говорити просто словами і  тезами Кума-путіна, то довелося більш уважніше розглянути цей розділ книги, який має назву: "Не знаючи броду, не лізь у воду" - Гниле болото Броди". Займає він сторінки від 267 до 279.
З інтернету взнаю, що Вона вчилась один рік в університеті "Україна" на журналіста - тобто якісь письменницькі завдатки у неї є !
С. 268 "Броди ... засноване за часів Київської Русі на перетині торгівельних шляхів, де болотисту місцевість можна було б у брід перейти і назву отримало таку ж."
С. 270: "Шкода тільки, що у Бродах водойми немає. Ні, боліт там вистачає!"
С.270 "Було таке бажання стрибнути прямо з мосту на вагон і поїхати геть з тих Бродів, щоб не згнити в них, як всі місцевію"
С. 276 "Далі, щоб не здуріти від нудьги в тому гнилому болоті Броди, почала себе чимось займати..."
С. 277 "Навіть одним своїм зовнішнім виглядом (коліжанка Свєта) вона розриває те гниле місто навпіл."
Місцевий краєзнавець і відомий депутат Дмитро Чобіт писав ще у 1984 і 1988 роках і пізніше, що боліт в околицях Бродів немає !?
Беремо офіційну, фахову книгу українських географів, яка має назву : "Географічна енциклопедія України" том 1, Київ 1989, С. 129, де пишеться, що "... Південна частина Бродівського району (тобто там де знаходяться Броди) міститься в межах останцевого масиву Подільської височини - Вороняків, переважає горбиста поверхня з глибокими долинно-балковим розчленуванням, висотою 370-420 метрів." Болотиста місцевість є у північній частині Бродівського району.
Однією з головних військових дисциплін, яку  грунтовно вивчають офіцери здається всього світу є - картографія і знання різних ділянок землі - де, і як, і якими засобами тут можна жити і воювати ...
Якщо болота немає, але комусь дуже хочеться - то воно є, хоч і на папері !:))
С. 268 "Торгували тоді там переважно жиди, там же й осіли, тому населення дуже асимільоване єврейсько-українське".
В час німецько-фашистської окупації (1941-1944 років) ВСЕ єврейське населення Бродів, а це близько 9 тисяч було знищене!. Після війни - польська частина населення Бродів майже вся виїхала у Польщу. Залишилось українське населення , якого до війни було менше четверті , залишились ті, які не були розстріляні чи вивезенні німцями чи радянською владою !!! Фактично місцевого населення у Бродах, як і в Буську після  цієї страшної війни майже не залишилось! і ці та подібні міста були заселенні  різними переселенцями, які приїхали сюди із своїми звичками та історіями...
С. 268 "Кажуть, на Західній Україні люди дуже хороші... Та не вірте! Люди є всякі скрізь. Бродівчани ввічливі і побожні люди. Але тільки в обличчя. Поза очі, це пліткарі, а до церкви ходять, щоб "парад шуб" продемонструвати сусідам на заздрість".
С. 275 "Вони і самі, більшість бухають і блядують неслабо! Поки їх чоловіки в Африці на місцях гроші заробляють! Але кожна із себе корчить пристойну "пані". Це Вона про сім*ї своїх колег по службі так пише...
Та це ж найкращий людський матеріал для шпигунської діяльності, для збору інформації !:))
С. 269 "У Львові, в мене багато друзів..." У Львові є багато різних військових частин, штабів і т.п.. Роботи тут непочатий край.
Далі Вона пише про великі ціни на бродівському базарі - та вона просто не була на Буському базарі !:)) Що Вона труїлась "паленою" горілкою у бродівських кабаках. !? А  "обліко моралє" ?? Так "палену" горілку у Західній Україні навіть велика і могутня репресивна машина Радянського Союзу не змогла перемогти ! Про інші регіони України - чесно не знаю, як там було !
Що в місцевому краєзнавчому музею Вона була переважно одна - це біда усіх провінційних музеїв, адже місцевим достатньо його відвідати раз чи два рази.
В цілому, щоби очорнити місцеве населення Західньої України через змалювання міста Бродів - Вона завдання виконала на всі п*ять !
Навіть не задумуюсь над питанням: Кому це потрібно !?
Віриться, що колись у  Бродівському краєзнавчому музеї буде розділ присвяченний паплюженні цього міста і його спростування...

2 коментарі:

  1. Ага !!! Тільки почали взнавати цю "хероїню" ??? Вона ще ТА штучка - ще проявить себе у всій своїй "мужицькій красі" і "офіцерській" невихованності ! Я її зразу розкусила і зрозуміла, що воно таке...
    А Ви були від неї в такому захваті !(бідна страждалиця !... свободу надії) і т.п. !... А їй таки треба було багато років сидіти в тюрмі і перевиховуватись. Однак, Хтось тягне її до влади із страшенною могутньою силою (пізніше узнаємо !). Не доведи до цього, Господь
    наш Всемогутній !!!

    ВідповістиВидалити
  2. Я був у захваті, але виявилось, що це блискуче проведена спецоперація, але життя триває далі і люди пізнають Правду !!!

    ВідповістиВидалити