середа, 20 липня 2016 р.

"Історія української пошти".

Безумовно, тепер можна сказати, що Історія української пошти (на рівні давньогрецької і давньоримської) є однією з найдавніших у Європі !!!
Щоби це твердження прийняли у Світі - потрібне фундаментальне, академічне дослідження цієї Історії у вигляді електронного і паперового варіанту товстенної книги, потрібні красиві подарункові видання книг на цю тему в перекладі на основні світові мови, потрібні міжнародні наукові конференції на цю ж тему, де будуть збиратись історики, археологи, літературознавці та інші профі ...
Очевидно, варто було би започаткувати науково-популярний журнал "Історія  української пошти", який зможе об*єднати усіх зацікавлених осіб, щоби явити Світу справжню Історію української пошти.
За археологічними розкопками на площі Поштовій, що у Києві - тут було знайдено, здається 5-6 княжих пломб з 11 ст., як бачимо, що мініум 900 років ця  київська площа функціонувала, як справді "поштова" !
Краєзнавці та історики інших міст і сіл України можуть віднайти й інші подібні "поштові" топоніми. Вони також можуть подати і фотографії будівель у яких була Пошта і яких уже немає.
У 1960 роках в Буську був розібраний будинок Пошти, який був ще збудований напочатку 18 ст.... Тепер тут просто стоянка автомобілів, недалеко супермаркету Рукавичка біля р. Зах. Буг .
Але очевидно, що десь в архівах збереглися креслення і документи по цьому та інших будинках, які в майбутньому пригодяться для національного Музею української пошти !
Попри все, Історія української пошти отримала ще одну цікав і важливу дату ! У червні-липні 2016 року у Буську в електронному варіанті було написано першу науково-краєзнавчу роботу по  грандіозній Історії української пошти !!!
Хай , нікого не дивує, що Буськ у цій справі перший !
Ось, наприклад, папір для звичайних листів почали випускати на найдавнішій в Україні папірні, яка була збудована у Буську і відома з 1539-1541 років ) О.Я. Мацюк " Папір та філіграні на українських землях" Київ "Наукова думка" 1974, С. 28 ...
Ось і все, спасибі усім Читачам, тепер Ви знаєте все !:))

11 коментарів:

  1. Шановний Авторе, Ви розповіли про першу електронну науково-краєзнавчу роботу з поштової тематики, написану в Буську - вперше в Україні!
    Так чому Ви не договорюєте - не кажете, що це Ви і є перший Автор
    цієї і ще багатьох робіт грандіозного циклу "Історія Української Пошти" ?!
    Дякуючи Вам, читачі отримали безліч корисних загально-історичних знань і відомостей, а також цікавіший пакет свідчень про діяльність поштової служби !
    Велике спасибі Вам від усіх уважних читачів, які тепер дійсно знають Все !!!

    ВідповістиВидалити
  2. Ще прошу подивитись мій допис до Вашої статті "Лист із Звенигорода", це дуже важливо !!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дивився Ваш допис - він дуже оптимістичний, відірваний від реальностей Нашого світу....

      Видалити
  3. Та киньте, Авторе, на цю реальність - бо вона не відповідає вимогам
    сьогодення, адже українському народу потрібне зовсім інше : народ жадає оновлення попри все у культурому аспекті !!! Робіть свою справу
    і не звертайте на ті відірвані реальності !!!!

    ВідповістиВидалити
  4. В загальному можна всі ці мої дописи - 19 штук про "Історію української пошти" взяти плюс добавити чорнобілих ілюстрацій і видати брошурою , яка буде , надіюсь, дороговказом для написання академічної "Історії української пошти" !!!! Хто має таке бажання може долучитись до цієї справи .......

    ВідповістиВидалити
  5. Раджу ще долучити до цієї справи архівних працівників і керівництво головної пошти Львова (або досвідчених місцевих поштовиків), а також отримати консультацію від знаючих людей або науковців щодо способу видання Вашої книги чи брошури (як Ви її назвали старим "нафталіновим" словом), хоча вона однаково - книга ! Успіхів !!!

    ВідповістиВидалити
  6. Нічого не буду робити - бо Літо, і так роботи мені хватає !!!Яка консультація з Історії ??? У кого ???? Навіщо ???

    ВідповістиВидалити
  7. Ви не уважні - не з історії консультація, бо Вам вона геть непотрібна - Ви і самі кому завгодно дасте фору по історії !!!!! Я казала про інше - про метод (спосіб) друку, чи видання Вашої книги...
    Хоча, і дійсно, чого нам з Вами сперечатись? Мабуть, не дістає спільних поглядів в усіляких питаннях ? Так я тоді робитиму Вам поступки, чи зовсім мовчатиму.....?

    ВідповістиВидалити
  8. Шановна цю книженцію - "Історія україїнської пошти" в електронному варіанті я написав.... тут вже ніхто не заперечить !!! Паперовий варіант потребує грошей простих, а їх просто немає !!!Нічого нікому доказувати, прости я не збираюсь і це не потрібно !!!!!

    ВідповістиВидалити