субота, 23 липня 2016 р.

Андрусівський мир - 2.

Читаємо в Івана Крип*якевича "Історія України" Львів 1990, С. 199:
"Але найбільше сколихнув усіх мир Московщини з Польщею, укладений в Андрусові, на Білій Русі, в січні 1667 р.. Українських депутатів не закликано до переговорів:; Москва потайно, без порузуміння з Україною, зреклася на користь Польщі - Києва ! Вісті ці викликали незвичайне обурення по всій Україні. ... Коли ж московський уряд погоджувався передати Київ у руки Польщі, це означало, що Москва зовсім не рахується з українськими традиціями і настроями."
А це Наталія Полонська-Василенко "Історія України" Київ 1993, т.2, С. 42:
"За цим договором (Андрусівським) Правобережна Україна переходила до Польщі, а Лівобережна - до Москви... Січ була поставлена під протекторат обох держав."
Чогось думається, що аккурат до 350 річчя Андрусівського миру-1, буде підписанио, як завжди таємно - Андрусівський мир-2, чи то Мінські домовленості - 3 !?
Ось захотілось же західноєвропейському народу, члену Європейського Союзу, члену НАТО, із незалежними засобами масової інформації, великими традиціями демократії, у яких фактично все є - отримати ще одне Свято над українцями ?? І майже в повному складі парламент цього народу проголосував за це Свято !? Можна в тому бачити і 5 копійок, чи цілий рубель ФСБ, але за це проголосували майже усі !?? Як цих парламентарів вдалося переконати зробити такий хід ?
Можливо їм було пообіцяно, що нові-старі прикордонні стовби повернуться на річку Збруч ?
Можливо вони отримали виразні сигнали від крайнього Заходу і дуже вже східньої Європи, що Україна - то невдалий Проект, і залишилось, зовсім мало, як його анулюють ...
Бо, як не буде цього Анулювання - то навіщо якесь незрозуміле, а ще дуже грубо вирізане із Історії це Свято над українцями !?
В цілому ми маємо подякувати панам-братам слов*янам, що позбуваємося східноєвропейських і західноєвропейських ілюзій, а ще слов*янських фантазій !!
Очевидно, що маємо настроїтись і сказати нашим ближнім і дальнім сусідам, що ми будемо боротись за свою землю до останнього їхнього солдата, який сюди припреться, тому, що у нас немає просто іншого виходу , що це  земля наших дідів-прадідів, що за нами Правда і Бог !!! Що Бог - це і є Правда !

9 коментарів:

  1. Люб'язний Пане Тарас, сьогодні в мене була невеличка бесіда типу
    дискусії з одним недержавним простим службовцем від архітектури,
    який завжди підтримував Україну, адже в нього там є родичі, krewni
    hohli, як він каже. Але З Вашими висловами проти Речі Поспол. не згодний, бо поляки - за політику укр. народу і нічого не знають про те "Свято" над українцями, яке Ви згадуєте тут, а також про задуми
    свого Парламенту(хоча в нього друзі- парламентарі) ! Сказав, що Ви
    занурені кимось в оману !
    Ну що ж, а мені сподобалась оповідь як літерат. твір - добре, гостро, критично ! В політичні питання я тепер не вникаю, бо
    дуже далека від них, та й не володію історичними поглядами на
    давні відносини між слов. народами ! Тут у всіх - добре ставлення
    до України і її народу ! Візьміть і собі такий настрій !!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вельмишановна панні Надіє !!! Не треба Нас дурити !!! Гляньте, що прийняв Парламент Польщі по цьому питанню ! Хай буде Вам відомо, що Польська держава захопила українські землі ще у 1349 році !!! А Московія тільки після Переяславської угоди 1654 році ! І ще зараз етнічні українські землі знаходяться в Польщі і Російській Федерації - це ось і об*єднює наших сусідів...

      Видалити
  2. А що, українці і раніше і зараз були завжди непорушно і непогрішимо праві ??? І не робили хибні насильницькі дії щодо поляків ???
    І Ви точно розібрались в історичній правді, починаючи ще з давньо-слов'янських часів ? Може десь аж там "заритий той собака", з якого почалась ця ворожнеча ???
    Дуже прошу, зробіть об'єктивний аналіз укро-польським відносинам!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Ще 100 років тому якийсь французький антрополог сказав, що поляки, білоруси і росіяни (словяни) належать до північних словян, а українці до південних і ось вся відміність між нами... ІВсторії все відомо - тільки політики згадують тещо їм в даний момент потрібно!!! Але правду не скасуєш!...

    ВідповістиВидалити
  4. Виверти Ваші гарні і креативні, але я так і не почув особисто Вашої думки про цей антиукраїнський документ, що недавно прийняли полльські парламентарі ??? Мені наприклад зовсім не зрозуміло - навіщо він Польщі ?????

    ВідповістиВидалити
  5. Я ж казала, що далека від політики : там сам біс роги зламає !
    А 60 парламентарів це ще не увесь польський народ, який в своій
    більшості добре ставиться до украінців, і, уявіть - краще, ніж
    до тих парламентарів ! Моя особиста думка без вивертів співпадає
    з польською !!!

    ВідповістиВидалити
  6. ...тільки не подумайте, що з польсько-сенатською !!!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Росіяни розгоняють тему ворожнечі поміж поляками та українцями як тут, так і на польських форумах. А деякі псевдопатріоти з місцевих радо їм у цьому допомагають. Історичний факт Волинської трагедії був? Визнати, покаятись та пліч о пліч йти далі !!! Невже українці досі не зрозуміли, звідки вітер віє ??? А нам, справжнім слов'янам-родичам - українцям і полякам, не варто лаятись, а йти разом проти
    головного спільного фашистського путіноїдного ворога!

    ВідповістиВидалити
  8. Ми всі далекі від політики, але Шановна за цей документ проголосувало більше 400 депутатів, 10 втрималося і НІ один не був проти !!!???
    Щобо родичів-слов*ян - дуже важка ця і кривава теза на прикладі східних "братів" !!
    Ніхто не лається - тільки виникають питання в адекватності наших сусідів західних ???

    ВідповістиВидалити