понеділок, 8 серпня 2016 р.

Польсько-російський фестиваль ... (нєх жиє баль).

Польсько-російський фестиваль українофобії триває... Є люди, які  говорять , що не потрібно зараз критикувати польське суспільство за антиукраїнські позиції, нотки, перекручення - бо у нас з ними є "дружба" !?
Питається: А коли можна буде вказати на фальш у тій дружбі ?? Коли колоніальний польський експедиційний військовий корпус дійде до української річки - Збруч ??? А двійник Путіна відвідає Київ ?
Хто визначає, коли прийшов час захищати свою землю від чужої брехні, фальші і перекручень минулого ???
Якщо є дружба між польським і українським народами - то виявлення фальшивих ноток у цій дружбі - буде тільки на користь тієї дружби !?
В Україні продовжується формуватися  українське громадське суспільство і звинувачення українського національно-визвольного руху  антифшистського і антикомуністичного руху опору у №волинському геноциді" Польською державою сьогодні - це є серйозний, дуже продуманий антиукраїнський акт, який солідаризується із політикою нинішнього Кремля !..
Польська сторона вибірково згадує одні події на Волині літом 1943 року ??
Але, щоби нічого не вигадувати, беремо підручник для студентів, написаний львівськими істориками "Історія України", перше видання якого вийшло у Львові ще у 1996 році в університетському видавництві "Світ". Там всього один абзац на сторінці 311, який варто знати усім громадянам і негромадянам України і не в Україні, щоби можна було відрізняти де фальш, а де правда сьогодні. Якби львівські історики в даному випадку написали неправду чи перекрутили відомі факти - то їхні колеги із сусідніх держав, мали б на, що показувати пальцем і всіляким Зверненням до світової спільноти не було би видно кінця... А так тихо ....
Отож, сторінка 311:
"Водночас із боротьбою проти німецьких окупантів і радянських партизан УПА довелось вирішувати складну проблему україно-польських відносин, які мали історичне коріння і час від часу загострювалися до збройної конфронтації. Ще 1941 р. розпочалися терористичні акції польської Армії Крайової (АК) проти українського населення Холмщини і Підляшшя. Згодом вони перекинулися в Галичину і Волинь. Підпорядкована польському уряду в Лондоні АК намагалась опанувати до приходу радянських військ землі, втрачені Польщею 1939 р. У 1943-1944 рр. частини АК за допомогою польської поліції та шовіністичних формувань місцевого населення знищили тільки на Холмщині близько 5 тис. українців та спалили десятки сіл. Пропозиції командування УПА розпочати переговори та звернення митрополита А.Шептицького припинити винищення українців поляки залишили без уваги. Тоді на захист мирного населення прийшли частини УПА. Наказом Р. Шухевича було створено Холмський фронт. Крім бойових дій проти збройних формувань були застосовані відплатні акції проти польського населення. Внаслідок трагічних подій обидва народи зазнали великих втрат, загинули десятки тисяч мирних жителів краю. Україно-польське протистояння, то наростаючи, то спадаючи, продовжувалось до 1947 р."

4 коментарі:

  1. Język jako żądła
    nie majе żalja ?!
    ???????????????
    ah karnawał !?
    !!!!!!!!!!!!!!
    Язик мов жало,
    не має жаля ?!

    ВідповістиВидалити
  2. Я нещодавно зверталась до Автора з проханням, як до спеціаліста, обізнанного на історії, виконати невеличкий аналітичний екскурс в ті далекі скіфські (слов'янські) часи, коли племена майбутніх поляків і українців ще жили поруч бок-о-бок по- сусідськи, або хтось навіть разом як родичі однією родиною... Можливо, знайдеться перший випадок сварки між Лехом та Іваном за шматок землі чи сала ?
    Дослідивши якиїсь племенні непорозуміння, зробимо висновки, звідки почав виростати хвіст, а звідки - роги! Може, тоді до сучасників
    і дійде, що так чи інакше, тоді ось з'явився сам біс з хвостом і рогами, біс непорозуміння та війни !!!

    ВідповістиВидалити
  3. Шановна - та, що там писати - Ви всеодно не повірите !?? За відомим Клавдієм Птолемеєм (античний математик, астроном, географ) у своїй праці "Географія" це друга половина 2 ст. н.е. писав про границі Європейської Сарматії (Скіфії), що західна границя її походила по річці Віслі, а східна по Дону і все.... На лівому березі Вісли була Германія !!!? Леха ще не було ніде.....

    ВідповістиВидалити
  4. Тобто не було й Івана (Чеха, Руса) ???? А де вони шлялись ? І де були ще інші скіфи-слов'яни ?????? Хто ж тоді мав битися з германськими задиристими племенами ?!?! Та чому Ви думаєте, що я Вам не повірю, якщо Ваші доводи будуть спроможними і реалістичними ?! Я завжди із задоволенням, цікавістю і повною довірою сприймала Ваші роботи щодо подій на просторах Великої Скіфії-Сарматії (дивіться мої відгуки) !!!!!

    ВідповістиВидалити