субота, 6 серпня 2016 р.

Польсько-українські відносини через 5 років.

Давайте, шановні, спробуємо уявити собі польсько-українські відносини через п*ять років, враховуючи сьогоднішні факти, події, документи, які вже Є !!!
У липні 2016 року Польський парламент майже одноголосно прийняв Резолюцію (документ) за яким 11 липня , кожен рік у Польщі будуть відзначати День пам*яті "українського геноциду над поляками  у Волині 1943 року ". Так ? Так !!
 2серпня 2016 року Держсекретар (держсекретар - Тараса !?) Польщі - Анна Марія Андерс сказала приблизно таке, що українці мають визнати "Волинську різанину" і тоді буде "поліпшення польсько-українських відносин" !?
Здається вже два українські  Президенти вибачались перед Польським народом  !?
Але бачимо, що цього їм замало. Очевидно, що потрібно буде  вибачатись усьому українському народу, стоячи на колінах цілих 10 хвилин, бо поляків загинуло, як вони кажуть тоді 100 тисяч...
І цю процедуру українському народу потрібно буде робити кожен рік, бо ж вони мають День пам*яті, який узаконено відзначати !!! Так ? Так !!
А дальше, думаю польська верхівка створить фільм із тих п*яти чи менше років всеукраїнського Покаяння, і буде демонструвати його у Світі із своїм  коментарем ( приблизно таким) :
" - Бачите, вже ось п*ять років внуки цих мордерців у гріхах дідів каяться і просять забрати у них землі Волині та інші, де було вчиненно цей страшний злочин ! А ось тут даємо точний переклад з їхньої української мови на англійську, німецьку та інші світові мови ..."
А, що ?? Це цілком можливий варіант нашого недалекого майбутнього ! У нас і зараз є люди, які цьому процесу сприяють .
Ось у газеті "Високий замок", що  виходить у Львові за 5-7 серпня 2016 року Іван Фаріон написав невелику статтю присвячену нинішнім польсько-українським стосункам, як має назву : "Відповісти полякам треба, але так, щоб не пересваритися". Тут же подано два коментарі. Один Михайла  Галущака (координатор проекту "Історичні діалоги"), який закінчується його ось таким реченням:
" Посваритися - найлегше. Тим більше з тим, з ким плануємо будувати Балтико- Чорноморський союз проти російської агресії".
Ще навіть не має якогось попереднього цього Плану, не сказано на яких принципах, засадах він має базуватись, будуватись... але просто його Наміри вже попали  котиську під хвіст !!!
Зараз відомо, щоби будь який Проект у Світі був успішним - між його учасниками має  пановати надзвичайна степінь довіри ....
Як бачимо літнє сонце 2016 року невпинно висушує польсько-українську довіру, яка була до цього .
Сваритись не потрібно, але громадяни України - усі без винятку, мають знати правду про стосунки із іншими народами Світу ! Незнання - продукує матеріально-моральні помилки, які коштують чимало крові (згадаймо АТО), а це елементарні речі нашого життєіснування і життєсмерті !..
Другий коментар належить політологу Тарасу Возняку:
" Документ ухвалений сеймом, не має ніякого правового наслідку ...
... Хто мав би готувати українську відповідь на резолюцію польського сейму ? Питання у тому, а чи потрібна така відповідь..."
Хочеться вірити, що  це просто правова неграмотність політолога !?? Але такі речі він має добре знати, як політолог ???
Почекаємо закінчення цьогорічнього Політичного сезону, наші сусіди, очевидно, ще проявлять себе на фоні міцніючої польсько-української дружби !
Ну, добре, не будемо гадати на кавовій гущі.
Краще прочитаємо ще два речення із статті Ольги Попович "Волинська резолюція та польсько-українські стосунки" за 4 серпня 2016 року у "Захід.нет" м. Львів :
"Тим, хоч трохи знайомий з польськими реаліями, відомо, що тема волинських злочинів - це один з міцних елементів історичної пам*яті в  Польщі..."
Чомусь польське суспільство може мати "міцні елементи", а нам у цьому категорично відмовлено ???
"Найбільшою помилкою та незрілістю з українського боку буде прийняття так званої симетричної відповіді на резолюцію Сейму."
Але очевидно, що буде ще більшою помилкою українського суспільства , коли воно проковтне зухвалий випендрьож нашого західного сусіда...
Надійного тилу на західній границі у нас не має !!! Це така моя особиста думка...

7 коментарів:

  1. Гарно складене ессе, але мені звідси здебільш імпонує дуже доречна думка :
    "Найбільшою помилкою та незрілістю з українського боку буде прийняття так званої симетричної відповіді на резолюцію Сейму" !!!..
    Адже на данному етапі декому іноді в публічних висловлюваннях ледь не вистачає скромності та дипломатичності ......

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це державні справи і думка однієї людини не може все покривати, а щодо симетричної відповіді - то її на даному етапі розвитку польсько-українських стосунків буде явно замало!!! Польща помирилась із Німеччиною щодо війни Другої світової - то як із-за критої цієї Справи можна витягувати, якісь діла ??? Як відомо у 1943 році на Волині діяла Німецька окупаційна влада !?

      Видалити
  2. Тож я і кажу : зараз конче потрібна така собі скромна дипломатичність, аби обминати гострі кути, а не лізти на рожен та дозолювати комусь щось хитливе і доводити хто тоді був прав - а хто винуватий ?!
    Зараз зовсім інші справи і у владі стоять зовсім інші сили !!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви думаєте, що зупиняти російсько-польський фестиваль українофобства зараз не на часі ?????

      Видалити
  3. Не бачу Вашої зваженої і відповідальної відповіді !???

    ВідповістиВидалити
  4. А-а, Ви думаєте що моя відповідь "відкриє Вам очі" на той неіснуючий неправдоподібний "фестиваль" ? Спочатку розберіться також зваженно і відповідально в своїх оманливих хибних поглядах ! І візьміть до уваги : подібні погляди - це просто кажучи, заблукання і несуттєві пустопорожні думки !!!

    ВідповістиВидалити
  5. Так Рос. Федерація заявила, що підтримає той польський "геноцид" проти українців !...

    ВідповістиВидалити