субота, 4 червня 2016 р.

"Громадянська війна в Україні" !?

Недавно Ангела Меркель (Німеччина) не з*їзді партії Християнсько-демократичний союз сказала, що "У східній Україні триває громадянська війна за підтримки Росії".
А в середині лютого 2016 року Дмитро Мєдвєдєв (Росія)  на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що "в Україні триває громадянська війна" ??
Із радянського минулого "Громадянська війна", як відомо проходить по всій території держави, де вона відбувається ?.. Тому прийшлося подивитись у вікіпедію.
І виявилось, що термін "Громадянська війна" у світовій юридичній практиці не застосовується !!?
В документах Женевської конвенції про захист жертв війни, яка була прийнята ще 12 серпня 1949 року - такого терміну не існує !?
Тобто вище згадані особи, які займають високі державні посади у своїх державах говорячи про конфлікт на сході України висловились якщо говорити коректно - некоректно !
Цікаво, що говорили цим високим урядовцям їх консультанти з юридичних і дипломатичних питань ??

Цікаво чи скаже щось Міністерство  закордонних справ України з того приводу ???

3 коментарі:

  1. Найімовірніше мабуть, МЗС України нічого не скаже з того приводу, адже воно звикло до ролі пасивного співглядача з-за лаштунків урядового "театру тіній" !!! Краще, ніж усілякі мовчазні дипломати-правителі інших країн, сказав сам Автор цією статтєю !!!

    ВідповістиВидалити
  2. Ще ж є Міністерство закордонних справ Майданне !!?

    ВідповістиВидалити
  3. А де воно, чому мовчить - чи вже перетворилось в "кишенькове" ?!

    ВідповістиВидалити