вівторок, 7 січня 2014 р.

Походження Русі.

З 1749 року існують дві великі наукові "суперечливі й догматичні школи" за О.Пріцаком, які пробують розв*язати цю велику проблему - походження Русі, і зветься одна школа  "норманісти" , інша "антинорманісти". За ці роки було багато написано на цю тему, але проблема залишалась й досі нерозв*язаною. і ось на саме Різдво -2014 року Всевишній дозволив мені грішному побачити, як насправді творилась Русь. Виявилось, що творення Русі було складнішим, а ніж викладені аргументи норманістів і антинорманістів. Третьою стороною, яка була причепною до створення Русі була Хазарська держава (650 - 965 рр.). Саме у 965 році київський князь Святослав Ігоревич розгромив Хазарію, визволив Русь від хазарської залежності.
Після повстання кабарів (810 - 820 рр.) Хазарія помалу почалась рухатись до своєї загибелі, воюючи то з арабським халіфвтом, Візантією, із степовими народами, що проходили її територією: булгари, угри, печеніги, гузи. Візантія у відповідь підкуповувала проти Хазарії печенігів, кавказьких аланів, а хазари відповідно використовували для цього Русь.
У червні 860 році руський флот напав на столицю Візантії, коли вона була зв*язаною війною на сході проти арабів. Руський літописець цей похід датує чомусь 866 роком, очевидно, щоб приховати тут "хазарську руку". У 913 році почав княжити Ігор і тут руський літописець дає календарне уточнення, що  тоді почав у Візантії правити Костянтин, тобто хронологію літописець знав досить добре !? А за арабськими джерелами у цей рік руський флот у 500 човнів здійснив дуже далекий морський похід, зокрема Каспійським морем аж у Закавказзя. Ймовірно, що цей похід очолював сам  князь  Ігор. Найбільш вигіднішим цей похід був Хазарії, адже тут границя її йшла по Кавказькому хребті. Розоривши Закавказзя таким чином Хазарія тут на своїй границі отримувала передишку у нескінченних війнах. Руський літописець про цей далекий і великий похід Русі зовсім нічого не згадує ? Як і не згадує він про похід Русі у 943 році тим же самим маршрутом і захоплення м. Берди. Але походи на греків Ігоря 941 і 944 роках літописець згадує. Очевидно, що й похід Олега 907 року це також була хазарська політика.
Держава Русь спочатку виникла, як залежне варяжсько-слов*янське князівство у складі Хазарії, яке у 965 році позбулось цієї залежності, знищивши саму Хазарію! Після цього руські літописці, звичайно по-просьбі руських князів "підправили" історію Русі, викинувши  матеріал, що мав стосунок до хазарської залежності.
О.Пріцак писав, що правителі Русі мали потрійний титул: конунг, каган і цезар. А слово князь він вважав походить від германського слова - конунг, як і нині вважається багатьма науковцями. А з цього виходить, що слов*яни, як войовничі племена не мали своєї назви вождя, який би їх водив на війну і керував ними ?? Це звичайно, культорологічний абсурд! Беремо у руки Словник Б.Грінченка: кін,кону - 1. публічне місце, 2. місце для ігр, 3. сцена., контина - храм, конт - харчові запаси, князь - друге значення цього слова - молодий на весіллі. Як відомо весільні традиції є дуже давніми  , що  цілком виключає запозичення таких слів у інших народів! Раніше князів для походу і у важку годину вибирали на кону (на майдані) і він був серед них першим: кін- язь (раз). У латинській мові є "кон" - префікс, що означає об*єднання, спільність, сумісність. Багатенько слів із цим префіксом є у латинській мові, що свідчить про сиву давнину цього слова. Отож у титулі руських князів були слова: князь, конунг, каган і цісар...

Немає коментарів:

Дописати коментар