неділю, 5 січня 2014 р.

"Білу Хорватію" знайдено !

Константин Багрянородний у своєму трактаті згадує про білих сербів і білих хорватів, які живуть біля Туркії (Угорщини) і  ще вони межують з Франкією. У зв*язку з тим, що у давньоруських літописах кілька разів згадувались хорвати, то більшість вітчизняних істориків (давніх і сучасних) вирішило, що землі цих білих хорватів були тут у нас у Прикарпатті, що навіть існувала така держава, як Біла, Велика Хорватія тут ? Про Білу Хорватію, як частину тодішньої Хорватії (бан) згадується у літописі попа Дукляніна.
Біла Хорватія не могла бути у нашому Прикарпатті, бо не межувала ні  з Угорщиною, ні з Франкією в такому разі. А якщо би  вона справді була такою Великою і межувала із згаданими країнами - то чому про це нічого більше невідомо Історії ??
У 1594 році Еріх Лясота писав, що "Львів - столиця Червоної Руси"! Львів знаходиться всього 30 км від давньої столиці червлян - Стільська. Якби до цього тут були якісь хорвати, то наші сусіди-історики про це б написали з великим задоволенням, щоб вколоти нашу історичну переконаність.
Отож, як насправді все було (авторська версія):  --- Олег Віщий активно  "збирав" землі в одну державу Русь. У 907 році коли він ходив на Греків у складі його війська були хорвати. Очевидно, що хорвати до Русі були приєднані раніше цього року. І це очевидно сталось коли розвалювалась Велика Моравія. Землі по-правому березі Вісли, разом із Краковим попали до складу Русі, а також землі нашого Звкарпаття, Словаччини і Румунії - саме тут і "знайшлися" хорвати !
Аж тепер стало зрозуміло, чому руський літописець два рази згадує про "Велику Скіфію" і зокрема у поході Олега 907 року! Раніше мені думалось, що літописець таким чином показує свою історичну обізнаність. Найбільш вірогідно, що частина офіційної ідеології Олега Віщого була побудована на Скіфо-сарматській історії, і землі, народи, племена збирались саме під цим прапором , колишні скіфо-сарматські землі !!! З подальшим розвитком Русі ця скіфська ідеологія зробилась непотрібною...

Немає коментарів:

Дописати коментар