понеділок, 23 квітня 2018 р.

Друга Скіфія - 2.

Вдалося знайти ще один доказ, що Скіфія (друга)  таки існувала, і  на це вказує джерело не із Середземномор,я .
        Ось читаємо важливе дослідження С.А. Плетньової "Хазари" Москва 1976, с. 15 (переклад з рос. автора Т.Д.):
      " В одному  з фрагментів  "Історії", написаної сірійським автором Іоаном Ефеським в другій половині 6 ст., який  зберігся пізнішим  переказам  Михайла Сірійського і Бар-Габрая , розповідається, що при правлінні  візантійського імператора Маврикія з  Внутрішньої Скіфії вийшло три брати з своїми родами. Один з них  Булгар пішов  до границь Римської імперії, інші два зайняли країну алан  - Берсилію  (Дегастан нині )..."
582  -  602 рр. н.е - правління  Маврикія....
       На с. 17 книги Плетньової є ще один доказ того, що гунни і зокрема  гуннське племя - савірів зовсім не було тюркського походження :
      "Арабський історик і географ Аль- Масуді в "Золотих лугах " називає хазар -  тюркськими савірами. "  ...

10 коментарів:

  1. Хіба хазари не тюркського походження ? І доводи російки Плєтньової - ні про що не говорять...і мені і Вам також ? Ну і тепер це вже не має ніякого значення для політики України, як немає скіфів...

    ВідповістиВидалити
  2. Скіфи є - просто вони не знають, що вони СКІФИ !!!

    ВідповістиВидалити
  3. Напевно, арабський історик і географ Аль- Масуді правду писав, коли именував хазарів "тюркськими савірами".. Я згодна з цією думкою. А ще особисто мені здається, що савіри - це і є "саври", які асимілювались з місцевими племенами на протязі століть ... Ось звідки взялись савромати, від яких походили сармати, і вони вже не були тюрками ! Перемістившись на простори Європи, змішуючись з європейськими племенами (кельтів, гуннів, готів, скіфів та інших), сарматські, як і скіфські народи, поступово стали цілком європейськими.
    Вони зорганізувалися в Європейську Сарматію. Далі розділилися на окремі країни на основі складених за певні часи різних способів буття, ментальностей і мов. Ось такий перебіг моїх міркувань !

    ВідповістиВидалити
  4. Із всіх народів, які прийшли з глибин азії - тільки булгари змішались із словчнами і утворився - новий народ - болгари !!! Вони прийшли першими у Європу.... Пізніше прийшли Угорці ..... і все у них збереглося - зокрема мова - фінсько-угорська...

    ВідповістиВидалити
  5. Хіба Вам можна заперечити, навіть якщо й дуже хочеться... Бо це неможливо : Історія - це Ваша релігія ! І я хвалю Вас за знання, творчість, погляди, впевненість і переконання.... Але ж ось скажу про головне, що не торкається особисто Вас. Із всього матеріалу щодо української скіфсько-сарматської історії, з яким я за минулий період ознайомилась в інтернет-мережах, роблю висновок : вона створена на основі ПРИПУЩЕНЬ !!! Адже це бездоказово і аж ніяк не науково ! Тому вона, наша ця історія, сприймається як міфологія !
    Чого не скажеш, наприклад, про достовірну історію Італії (більш розвинуту навіть, ніж у греків), яка побудована на дійсно справжніх фактах і відбулих та документально зафіксованих подіях !
    Там історію можна побачити і доторкнутися до неї ...Тільки не потрібно виступати з обуреннями і звинуваченнями в якомусь такому "космополітизмі, ідолопоклонстві і кумиростворенні", це не з тієї "опери" ! А самі італійці знають, вивчають і свято зберігають свою історію і пов'язане з нею мистецтво !!! Хоч самому собі потайки зізнайтесь, що я права в більшій мірі і переважно....
    Ой, забула... а чи були "СКІФИ" ?????

    ВідповістиВидалити
  6. Знаєте, шановна - мені не подобається ваше розумуввання !!!
    Ось 24 серпня 410 р. н.е. готський король Аларіх після 700 років вильного життя захопив ваш любимий Рим !!! Це історія чи не історія для Вас !??:))

    ВідповістиВидалити
  7. Спасибо, конечно, что "дали мне по мозгам", но мне ли рассказывать Вам, что Римская Империя и Италия - два совершенно разных государства ! В моих же "умствованиях" речь шла об Италии простых итальянцев и их бережному отношению к своей правильной научной истории, как и к своей стране. Но не к Риму - этой имперской захватнической военной машине ! Кстати, древний Рим для них до сих пор остался "империей зла"! Но где сейчас тот Аларих, а где Рим ?!

    ВідповістиВидалити
  8. Przepraszam, Авторе, за мої антиhiсторичні висловлення...Хочу подякувати, Вам за те, що Ви невпинно виборюєте і зтверджуєте свої знання про велику скіфсько-українську історію - наперекір брехливим ворожим догматам і запереченням (наперекір і мені також) !!! Ваші роботи викликають велику довіру, повагу та впевненність в Ваших переконаннях, як і в правоті історичної об'єктивності !!!
    Чи чекати і мені вибачення за Вашу попередню брутальність, бо
    Ви виглядаєте, якби нічого такого не було ?!

    ВідповістиВидалити
  9. Звичайно, чекайте на вибачення !!! У Всевишнього !!:))

    ВідповістиВидалити
  10. Що це із Вами, що згадуєте Бога даремно і("всує")?
    До Нього ще встигнемо - всі в свою чергу: Ви трошки посуньтесь !!!

    ВідповістиВидалити