середа, 15 листопада 2017 р.

ІУ.7. Польська проблема.

Не можу зрозуміти: Чому наші українські письменники та інші діячі мають свого Читача за дурня, за нерозумного, за недолугого ???
Ось Андрій Любка в Радіо Свобода за 14.11.17 р. подає статтю : "Друг пізнається в біді: Що нам робити з Польщею ?" Ось дві цитати з неї:
1. ... ніхто не розуміє й не знає нас так добре, як поляки....
2. У Польщі є мільйони проукраїнськи налаштованих людей.
А сьогодні зранку 15.11.17 р. в Новому времені  Тарас Прохасько написав: "Історична суперечка: Як нам помиритися з Польщею ? Цитати з цієї статті :
1. Польща, як і всі демократичні країни....
2. Ідеальна ситуація, якої треба прагнути - проговорити всі історичні питання ...
3. Навіть домовившись з науковцями та істориками....
4. ... родинна травма...
Згадаємо літо 2016 року, коли Польща прийняла постанову про геноцид поляків на Волині у 1943 році. Був тоді в польському демократичному парламенті хоч один депутат, який  голосно би виступив проти  цієї брехливої постанови ?? Ні, одного !
Чи були тоді і пізніше у польському суспільстві широкі, масштабні, гострі обговорення на предмет тлумачення подій на Волині 1943 року ?? Нічого такого не було !!!
Ось вам і момент, коли польська демократія завмерла, зацепеніла - побачивши крізь нинішній світовий туман невизначеності жаданні береги острова Волинь і шпилі веж "польського" Львова...
Не потрібно брехати собі та іншим про якісь  міфічні мільйони.... ці мільйони є, і вони якраз проти нас !
Історичні питання й так  зараз "проговорюються", а потрібно, щоби з,я вилася академічна , правдива "Історія України" - і всі діячі, депутати, президенти України нинішні і майбутні мають на цю працю спиратись, брати з неї аргументи і посилання ....
"Домовляються" у бізнесі, а в науці справжній хизуються відкриттям того чи іншого Закону природи ! Бізнес та наука - це дуже різні речі !
Якщо тисячі вбитих, сотні й мільйони переселенців, а ще забрано і окуповано батьківські , споконвічні землі ( маю на увазі операцію Вісла і нинішнє АТО ) -то така ситуація міряється не "родинною травмою" !?
Якщо наш західний сусід дуже поспішає і має кремлівське запрошення на  "геополітичний " банкет   - то нам немає куди поспішати: пишемо правдиву академічну Історію України, укріпляємо обороноздатність країни, аргументовано викриваємо всю брехню наших дорогих сусідів, реально і тверезо оцінюємо нинішню ситуацію у Світі і її перспективи ...


Немає коментарів:

Дописати коментар