вівторок, 3 жовтня 2017 р.

Кінець Залізного віку.

День щоразу змінює Ніч, Місяць навколо Землі обертається за 29 діб з хвостиком.  Але це робиться не завдяки Календареві, а так збудований наш Всесвіт.
Є ще різні  Часові періоди сонячної активності, та різних парадів Планет... і все це впливає на Життя на планеті Земля. У вигляді глобальних епідемій, суворих кліматичних змін, землетрусів, агроурожаїв, припливів і відпливів, посух і наводнень.
Людство боролось за місце під Сонцем, йдучи від Кам,яного віку до Мідного, потім Бронзового і нарешті 1200 р. до н.е. прийшло до Залізного.
Український вчений , історик-археолог  Микола Чмихов  вивів, що 2015 році н.е. є "початок післязалізного віку." -  М.О. Чмихов, Н.М. Кравченко, І.Т. Черняков " Археологія та Стародавня історія України" Київ "Либідь" 1992, С. 249.
"На зламах епох відбувалися величезні  зміни у житті суспільства та природи" - це С. 257 із згаданої книги...
Поглянемо на дві сьогоднішні Світові проблеми, які не можуть бути вирішені інструментами Залізного віку:
1. Голосування в Каталонії. За одними законами воно законно , а за іншими ні !
2. Ще складніша Курдська проблема . Загалом курдів у Світі проживає більше 30 мільйонів !!! Їх етнічні землі є в таких нині державах, як Туреччина, Іран, Ірак та Сірія.
Так як зараз у нас люди масово користуються пластиковими стаканчиками, вилками, тарілками на відпочинкових заходах і на роботах - то  можна сказати, що почався Пластиковий вік !
Але від Залізного віку нам ще залишилась ціла купа  Проблем, які нині потребують нагального свого "пластикового" вирішення.

5 коментарів:

  1. Ви, шановний Авторе, грамотно і дохідливо роз'яснили історичні процеси поділу світових цивілізацій на основні метали, які формували стародавні культури, але пластик виявився неметаллом, а найубивчішим, тупиковим і безперспективним матеріалом! Що ж цінного виявлять в розкопках археологи майбутнього через 5ОО - 1000 років ??? Чи знайдуть навіть трухляві потерті від нашої цивілізації, і скажуть: які ж охайні і тупі були ті люди! Нічого цінного не залишили після себе! Вони завершили розвиток життя на Землі не ядерним потенціалом, а самим диявольськи стійким, і примітивним матеріалом - пластиком, який не розкладається навіть на прості природні елементи!

    ВідповістиВидалити
  2. Не згущуйте фарби, Надіє, довкола Пластика ! Він є і тому немає ради !:))

    ВідповістиВидалити
  3. Ну да,тепер вже пізно про це, нікуди від цієї пластмаси не дінешся,
    як і від поганої екології та руісії !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нові часи, нові звичаї --- потрібно творити нові "пластикові" способи рішення проблем Світових !!!! Бо живемо зараз у Пластиковому віці !!!

      Видалити
  4. та негарна дешевка цей пластик. ше й нехудожній - зовсім не арт !

    ВідповістиВидалити