вівторок, 19 серпня 2014 р.

День Незалежності України.

У вивчені якогось кавалку минулого (історії) у дослідників виникає перша часова проблема: В які хронологічні рамки втиснути, поставити цю історію?
Друга проблема це каркасна: Треба визначити головні події , навкруг яких все й закручувалося у цій історичній епосі?
Третя проблема це причинна: Треба знайти видимі і невидимі зі*язки між головними подіями.
Спробуємо цей теоретичний план дослідження приміряти до сучасної української Історії. Беремо часи Незалежності України 1991-2014 рр.
В цьому відрізку минулого є тільки дві головні події: Проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року і Російсько-Українська війна 2014 року. Між цими подіями 23 роки, тобто фактично виросло нове, ціле покоління ( 25 років).Як і що змінилося в українському суспільстві за цей час ми щось трохи знаємо, але не більше від Путіна і його спецслужб.
Хочеться вірити, що нинішнє українське суспільство буде серйозно цікавитися причинами Війни-2014 року...
Ми тепер добре знаємо, що цілеспрямована московська корупційна діяльність є дієвою, ефективною зброєю на світовій арені: Яка зруйнувала силовий блок Української держави  і позакривала роти і розуми представникам західно-європейської політики.
А ще Кремль зруйнував усю світову систему безпеки, своїм нападом на Україну! Які це може мати негативні наслідки в подальшому зараз важко сказати, бо пройшло дуже мало часу за світовим годинником. Але ця проблема починає проявлятися у всій своїй небезпечній красі!:))
Наша неповторна Україна, всетаки незвичайна країна, хочеться, щоби і через 50 і 100 років наші соціологи запитували у наших громадян: А як би Ви проголосували за Незалежність України у 1991 році ??? ( розклавши це питання на більш простіші і розширивши всю  гамму відповідей:)).

Немає коментарів:

Дописати коментар