пʼятниця, 2 серпня 2013 р.

Ріпейські гори та Гіппократ.

Описуючи скіфів Гіппократ, як і Геродот вдався до відвертої брехні і перекручень у своїй праці "Про повітря, води й місцевості" . Очевидно, після закінчення довгтх Греко-перських військ 500-449 рр. до н.е. афінські верхи відчули себе напівбогами і замовили "чорний піар" на невинних скіфів. Слово Гіппократу:
1. Вдень густий туман огортає рівнини, і на них живуть люди: тому там вічна зима, а літо триває лише декілька днів...
2.Зміни погоди там незначні і не потужні...
3. ...мешканці країни подібні виглядом один на одного.
4. ...скіфи відрізняються товстим, тлустим, сирим і не мускулястим тілом.
5. ... під час їзди верхи спричиняють у них статеву неміч.
За таким описом Гіппократа скіфи мали би бути подібними до японо-китайських сувернірних божків , але золота Історія  скіфів цю брехню спростовує!
Ось про Ріпейські гори: "...в цій країні водиться мало тварин та й ті невеликі. Це тому, що вона розташована під самою північчю і біля підніжжя Ріпейських гір, звідки дме північний вітер. Сонце наближається до неї лише тоді, коли дійде до літньої пори...  . ... постійно дмуть вітри холодні через надлишок там снігів, льоду та вод...
Гіппократ замість опису справжніх Ріпейських гір (Донецького кряжу) подав опис земель Крайньої Півночі в районі Уральських гір. Зокрема у Геродота також можна знайти подібні фрагменти 4,24 :"...зима настільки сувора, що нестерпний мороз триває вісім місяців..." На Крайній Півночі справді триває така довга зима і античність про це знала. - Т.Дишкант "Скіфська спадщина" Львів, Сполом 2007р. СС.30-38 .
Цей брехливий і перекручений опис Ріпейських гір Гіппократом і сьогодні заставляє багатьох людей ототожнювати Ріпейські гори з Уральськими!..

1 коментар: