понеділок, 19 серпня 2013 р.

"Аттіла повертається" - 15 років потому.

15 років тому всеукраїнська газета "День" у 4 номерах опублікувала моє дослідження: "Аттіла повертається". У якому я доказував, що гуни не прийшли з-під китайської границі, що столиця і могила Аттіли знаходяться на півдні України! Це моє дослідження і зараз можна знайти в інтернеті на сайті "Дня". Зовсім недавно була заторкнута тема гунів і тут захотілось підбити короткі підсумки, що стались  у "гунській темі" за 15 років, що минули.
1. Ні українські науковці (історики, археологи, антропологи, мовознавці), краєзнавці-аматори, ні науковці інших країн не показали науковому світу якихось нових фактів, які би доводили, що гуни на землі теперішньої України прийшли з-під китайської границі!!! Показово!
2. Харків*янин, доктор фізико-математичних наук, професор Кіндратенко Анатолій Миколаєвич (якому не можна сказати, що він не знайомий із загальними науковими принципами досліджень) на гунську тему написав такі книги: "Матеріали до історії Скитії-України 4-5 століть. Походження та дії гунів" Харків, Просвіта 2002 року у двох книгах по 84 і 96 сторінках. "Коментар до дискусії між Д.Іловайським та В.Васильєвським з питання етнічної належності гунів 4-5 ст." Харків, Просвіта 2004 р., 32 с.. "Європейські гуни - предки українців" Харків 2007 рік, 170 с.. В кінці 2007 року вийшла підсумовуюча праця "Європейські гуни в описах давніх авторів" Харків 2007р., 360 с..У цих своїх працях професор аргументовано спростовує усі постулати "азійських" гунологів.
Анатолій Кіндратенко не просто писав ті свої праці, але давав їх на рецензію науковим людям України, які мають відношення до історії, мовознавства, тобто їм робота  цього автора над гунським питанням досить добре відома.
3. У К.Птолемея (середина 2 ст. н.е.) згадуються гуни. Азійські  гунологи це пояснювали, як проникнення передових загонів гуннів із глибин Азії. За моїми дослідженнями К.Птолемей використав так звану "Карту Агріппи", а це 12 р. до н.е. - отож цей аргумент-відмовка зовсім не діє!
4. За дослідженнями Катерини Бунятян кочівництво виникло лише напочатку залізного віку у відповідних районах Євразії. Одним таким районом була степова зона нинішньої України! Скіфи і гуни мають українське коріння: Рипейські гори, Бавнонська Скіфія - скіфські слова і страва, мед - гунські слова (українського походження).
Гунська історія України чекає на своє справді широке наукове дослідження, і здається, що тільки всеукраїнський  громадський запит може цю маловивчену сторінку світової історії витягнути на світ божий із темниці мовчазного забуття!

1 коментар: