вівторок, 20 листопада 2012 р.

"Сатрапія" Костянтина Тищенка.

                Гарний і потрібний журнал "Український тиждень" за 20-26 квітня 2012 року надрукував наукову працю професора Костянтина Тищенка 2Гени, мова, Україна". Тема дуже цікава і сучасна, адже йдеться про результати генетичних досліджень сьогоднішніх народів світу і українського, зокрема.
           Але звідки у пана професора таке негативне відношення до Скіфської історії, до вагомих здобутків скіфологів, спеціалістів з залізного віку, антикознавців ??? На сторінці  35 згаданого журналу  К. Тищенко  говорить, що Скіфія Наддніпровська входила у 24 сатрапію Перської імперії під назвою Сака Парадрія ???  І на доказ цього свого відкриття  він по-всій  Україні нашукав відповідних топонімів, сіл із такими ось назвами: Передруха, Передеріївка, Передерієво, Передримихи, Передріїв ?..
          Геродоту - таке приниження скіфів і не снилося! Навіщо писати, повторювати чиюсь явно брехню про своїх предків, мені це зовсім не зрозуміло ?..

1 коментар:

  1. Слушно. Звукова подібність прізвища Передерій та народу парадарая - невже це є підставою для наречення Великої Скіфії 24 сатрапією Персії?

    ВідповістиВидалити