неділя, 11 грудня 2016 р.

Світ - який він є !?

" Спостерігачі ОБСЄ працюють тільки вдень тому війна починається надвечір"
Нолан Петерсен  "Новое время" 10 грудня 2016 р.
Згадаймо, що напочатку 2014 року у нас в Україні було всього кілька тисяч боєздатного війська.
Спробуємо згадати 1991 рік:
" Отже, з розпадом СРСР під юрисдикцією України перейшли 14 мотострілецьких, чотири танкових, три артилерійські дивізії та вісім артилерійських бригад ( 9293 танки, 11346 бойових броньованих машин ), бригада спецпризначення, девять бригад ППО Сухопутних військ, сім полків бойових вертольотів, три повітряні армії ( близько 1500 бойових літаків ) і окрема армія ППО. Стратегічні ядерні сили, дислоковані на території України, мали на озброєнні 130 міжконтинентальних ракет РС-18 на рідкому паливі з шістьма ядерними боєголовками і 46 ракет РС-22 на твердому паливі з десятьма боєголовками кожна.
Окрім того, в Україні було розгорнуто повітряний компонент стратегічних сил СРСР, який становили 21 бомбардувальник ТУ-95мс та 19 бомбардувальників ТВ-160 із загальним боєкомплектом у 500 крилатих ядерних ракет. До того ж розгорнуте на теренах України угруповання мало понад 2000 тактичних та оперативно-тактичних ядерних зарядів. По суті, після розпаду Радянського Союзу Україна стала власником третього за величиною ядерного потенціалу в світі. а за час проголошення Україною незалежності загальна чисельність військ в Україні становила близько 980 тисяч осіб. Зрозуміло, що молода українська держава не була спроможною утримувати майже мільйонне важкоозброєнне військо." - газета "Народна армія" за 1 грудня 2016 року.
Звідси можна зробити висновок, що за  роки Незалежності України до 2014 р. тут незнайшлося депутата Верховної Ради України, чи групи депутатської, чи звичайної політичної партії, чи потужної громадської організації, чи якихось сумлінних ветеранів збройних сил, які би змогли донести до українського суспільства стару і доволі просту аксіому, що держава не може існувати без свого війська !!?
Суспільство має знати усі причини, що привели до сьогоднішньої катастрофи.
Але це не є, щось нове в Українській історії :
" Другий Весукраїнський Військовий З*їзд - відбувся в днях 18-23 червня 1917 р., не зважаючи на заборону тодішнього російського воєнного міністра Керенського. На з*їзд прибуло першого дня 1976 делєгатів, які заступали 1.732.442 вояків. У дальших днях число представників зросло до 2500." - " Історія українського війська" Львів 1992, С. 364 .
Діячі Центральної Ради М. Грушевський, С. Петлюра, В. Винниченко не захотіли організувати збройних сил нової Української держави, тому й на оборону Києва під Крутами у січні 1918 року виступило всього кілька сотень чоловік ...
А що сьогодні: Польща літом 2016 року майже одноголосно в парламенті прийняла антиукраїнський документ, у   чарівній Білорусі стоять російські війська, ромуни впоминаються про Буджак і Бесарабію, про що мріють угорці невідомо, в самій Україні піднімається кримінальна хвиля ... Треба говорити і бачити правду ! Дуже важливо мати правдиву картинку Світу у якому ми живемо, від цього залежить правильність прийняття нами і нашою владою рішень щодо нашого подальшого життя.
Світ не є поганим, ні добрим, але ми маємо бачити його реальну картину і будувати таку Україну, яку ми хочемо, а не яку би хотіли бачити наші  сусіди ...

3 коментарі:

  1. Шановний Авторе, Ваші всебічні знання скоряють, як завжди !!
    Стаття ця вдалась змістовною, згідною часу - особливо наснажують її повчальні висновки !

    ВідповістиВидалити
  2. Все гаразд. Нічого не потрібно добавляти.

    ВідповістиВидалити