неділя, 28 лютого 2016 р.

"Сьогодні у нас немає армії".

Так сказав тодішній міністр оборони України Ігор Тенюх 28 лютого 2014 року, коли вирішувалось питання, що робити з Росією, яка почала відторгнення Криму від України. Ще той міністр сказав, що армія "Системно знищувалась Януковичем та його оточенням" ?? Ще міністр оборони, тоді сказав, що є "біля 5 тисяч чоловік", які можуть виступити на захист України !?
Якщо мені не зраджує пам*ять тоді армія України нараховувала більше 100 тисяч чоловік !?.
Трошки історії: Чимало українських діячів 1917-1918 років виступала проти утворення української армії, хоча тоді на фронтах Першої світової війни воювало кілька мільйонів українців, із яких можна було створити на той час потужну армію, яка би відстояла незалежність України...
Натомість сьогодні пам*ятаємо і відзначаємо "Бій під Крутами" !!? Правдивих висновків з цих історично-трагічних подій 1917-1920 років у нас досі немає ...
Польська армія Геллєра, яка була навчена і озброєнна Західною Європою та московські більшовицькі орди - задавили, залили великою кров*ю усі спроби побудови українцями незалежної  України ...
Чомусь багато людей любить дивуватись вислову: "Що історія любить повторюватись!" ? Але, що тут дивного - за сотні років, за тисячі років людське суспільство кардинально не змінилось  - і сьогодні правда  є правдою, зло є злом !!! Невивчені уроки Минулого повертаються ще з гіршими наслідками.
Після розвалу Радянського Союзу (1991 р.) чув, що в Україні тоді перебувало мільйонне угрупування різних військ !? Як бачимо непройшло і 23 років, як все зійшло на пси ...
Після завершення теперішньої війни із Росією треба буде провести прискіпливе дослідження причин розвалу нинішньої до 2014 р. української армії ?? Не міг таку велетенську роботу по знищенню України робити один Янукович із своїм оточенням ?..
Чому нинішні пенсіонери із великими зірками на погонах мають отримувати незаслужену велику пенсію, адже за розвал збройних сил ордени не дають у нормальних країнах !?До них долучити також депутатів Верховної Ради того ж скликання.
Пам*ятаю, як мій племінник прийшов із української армії... і приніс з собою свою таку невелику книжечку, яка поміщається у нагрудну кишеню військової форми, у якій були записані усі його права і обов*язки згідно законів України ! Де ті подібні книжечки полковницькі і генеральські і їх відповідальність ???
Усі хто служив хоч у якійсь армії, знає, що заходячи на якийсь склад, чи просто у каптьорку-кімнату - там при дверях завжди висів список, що у тій кімнаті, складі зберегіється і яка кількість ... Список внизу був із печаткою і підписом командира, якому це все було доручено по-службі.
Крім того у самій армії були свої провіряючі і контролюючі органи, які мініум  раз на рік всі ці списки провіряли на достовірність !..
Пригадую, як в часи Януковича по радіо чув (?) , що командування західною частиною військ України, що було тоді у Львові переноситься у Рівне (?). Мене це дуже здивувало, адже Львів у кілька разів більший за інші обласні центри Західної України і що мобілізаційний ресурс  тут недопорівняння !??
Але комусь же прийшла така "розумна" ідея, а ще напевно із письмовими документами-обгрунтованнями причин переносу !?

Немає коментарів:

Дописати коментар