четвер, 25 вересня 2014 р.

Скіфські Герри та херологія.

Сліпа віра скіфологів у все, що написав Геродот дуже гальмує розвиток цієї науки.Зокрема це стосується вигаданого Геродотом іранського походження скіфів !? Описуючи Скіфію історик пише, що скіфських царів ховають у місцевості Герри, а ще існує річка Герра. Найбільше курганів скіфської знаті є в місцевості навколо дніпровської Кам*янко-Нікопольської переправи, про це повідомляє відомий скіфолог Б.М.Мозолевський "Етнічна географія Скіфії" Київ 2013, С.107 .
Річку Герру вдалося знайти, розшифровуючи загадки  античного вченого - Тарас Дишкант "Географія" Клавдія Птолемея: Карта України" Львів 2009, С.38 . Це виявилась нинішня річка, що впадає в Азовське море - Обитічна. Довжиною майже 100 км, бере початок на південних схилах Приазовської височини.
Завдяки топографічній карті ( 2 км в 1 см) Запоріжської області в басейні річки Обитічної вдалося нарахувати курганів аж 27 штук! Сусідні території такого скупчення курганів не мають. Тобто це підтверджує, що на берегах цієї річки Обитічної-Герри  справді ховали масово представників скіфської знаті .
Виправляючи власні невірні гіпотези вдалося встановити, що Приазовська височина - це "Аланські гори" за Клавдієм Птолемеєм - Тарас Дишкант "Рипейські гори" Львів 2012, С.6. І що кругом тих гір проживали здавна скіфо-алани. Зосередження курганів на річці, яка тече з гір на південь, вказує на те, що місцеві жителі користувалися міфологічним світоглядом про те, що боги їхні проживали далеко на Півночі, біля Великої Ведмедиці!
Дослідження більшості курганів цієї ріки зможе розв*язати чимало проблемних місць нашої Історії.
До автора цього допису (Т.Д.) давно вже приходила думка, що "герри" то є європейсько-домашні "хєрри". Кілька днів тому автор відвідав бібліотеку, погортав трохи різних словників і ось результати пошуків, від яких читачеві вже не важко буде зробити власні висновки.
Ось з німецької мови: herr - пан і багато є ще  "чоловічих" слів  з таким початком. У німецькій мові є ще слово: ger - метальний спис, просто спис. З іспанської: guerra - війна ! А слова "герой" та "герць" усі знають їхнє значення.
Очевидно, що намисто спочатку було суто чоловічим атрибутом, яке складалося із шнурка і нанизаним на нього зубів впольованих звірів. У нашому Карпатському регіоні воно зветься "гер-дан". Дан - був колись  такий бог у наших предків.
Також очевидно, що слово "герр-хєрр" люди взяли із навколишнього світу звуків, подій: коли зустрічаються дві недружелюбні собаки - вони гарчать, ричать, скалять зуби, а статеві органи їх напружуються. Ось і виходить така історико-мовознавча херологія !:)) Собака вважається першою одомашненою твариною.
А ще як ми знаємо буйні свята із фалосами: Діонісії, Пріапа, Лібера, Шіву, нашого Ярила, Германа болгарського, Сатирів - то все стає на свої місця - нічого подібного в іранській міфології не було !
Скіфські Герри це ще один доказ європейського походження усіх європейських скіфів, нічого іранського тут не було !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар