четвер, 23 лютого 2017 р.

Як Львів став польським мястом.

Невелика цитата із книги  О.Я. Мацюка "Папір та філіграні на українських землях" Київ "Наукова думка" 1974, С. 9:
"Сумна доля спіткала також галицькі архіви та бібліотеки. Їх нищили татаро-монгольські орди та інші завойовники. В 30-х роках Х111 ст. угорцями був пограбований Галич. У Львові в 1349 р. під час нападу на місто польського короля Казіміра 111 були пограбовані та знищені княжі архіви. Тому в сучасних архівах збереглися лише документи, написані на папері Х!У ст...."

5 коментарів:

  1. Про всі ці напади і пограбування чисто українських цінностей, в наші також недобрі часи можна тільки пожаліти... Здається, кожний народ має безповоротні, а іноді - безглузді, втрати !!!

    ВідповістиВидалити
  2. це загальноцивілізаційні цінності - княжі архіви !!! І це не безглузді втрати , а цілеспрямоване знищення !!! Звучить, як виправдання !!!

    ВідповістиВидалити
  3. ...Мова йшла про галицькі княжі архіви у Львові 14 ст. під час його завоювання Казіміром-3, королем Польським ? То про які і чиї виправдання Ви кажете в останьому Вашому коменті ???

    Коли я відвідувала у Варшаві великий історичний комплекс "Королівський Двір", вірніше його Архів(дуже цікава арх. споруда), де В тамошнім архіві Станислава II Понятовського (кінець 18 ст.), останього короля Речі Посполітої,
    який був зачинений на реставрацію архівних документів, нам казав службовець-цей архів зачинено тому, що нема можливості відновлення деяких документів, пограбованних ще в часи звільнення Варшави якимось укр. підрозділом союзних військ !? Я тоді дуже здивувалась, адже минуло стільки часу, і нічого не змінилось ? Вони повідомили, що це яимось чином пов'язано із Львівським архівом !!! Ось Вам і безглузді втрати, чи не так ??? Або плітки і брехня.А жтось мусить витрачати час на безглузді пошуки... Мабуть, з княжими архівами було теж саме ????

    ВідповістиВидалити
  4. Витончена брехня наших сусідів !!!

    ВідповістиВидалити
  5. Отож Шановна: Ніяких українських союзницьких підрозділів у Червоної армії не було ! Українських союзницьких підрозділів не було і у війську нациської Німеччини. Тоді союзниками Німеччини були Італія, Ромунія і їх військові частини разом із німцями воювали на землях України - оце точно було !!! Дивізія СС Галичина не була ніяким союзником, а творилася як загальна німецька піхотна дивізія - майже весь керівний офіцерський корпус були німецькі офіцери! Тоді не було незалежної, чи навіть напівнезалежної України і тому не було з ким Гітлеру підписувати "союзний договір" !!! Підла брехня !

    ВідповістиВидалити