понеділок, 6 лютого 2017 р.

Кетська Народна Республіка.

( гібридний проект)
Що, Ви, справді не чули про таку республіку ? Справді, справді ??
Та вона може виникнути навіть вже завтра ! Ось інформація з так званих "відкритих джерел" :
Кети - найменший  корінний народ Сибіру. За даними "Народи мира" М. 1988 року їх нарахували всього - 1.122 людини, а в  2010 році їх було вже - 1.219. Більшість кетів живе нині у поннизі Єнісею.
Мова їх належить до єнісейської мвоної сім*ї, і вони останні представники цієї "сім*ї" !!! Проживали кети (московська їх давня назва - остяки) в басейнах рік Обі і Єнісею.
"Кеты сформировались видимо в эпоху бронзы..." - С. 211 "Народы мира" Москва 1988 г.
Другая книга это подтверждает:
С. 336 - Ымыяхтахская культура. Выделена ю.А. Мочановым... Свое название она получила от стоянки, иследованной А.П. Окладниковым на Средней Лене. Основной терыторией ымыяхтахнской уцльтуры является бассейн Лены, но ее памятники известны также на Охотском побережье, в Таймырском Заполярье.
С. 337 - Ымыяхтахские сосуды представлены шаровидной, митровидной и параболоидной формами, а также круглодонными мисками.
С. 338 - Следы бронзолитейного производства отмечены на шести ымыяхтахских памятниках: четыре из них расположены в Таймырском Заполярье. -
- "Эпоха бронзы лесной полосы СССР"  Москва "Наука" 1987 г. издания...
Історики-археологи датують цю археологічну культуру - 15-10 ст. до н.е.
За новішими дослідженнями кети мають специфічну гаплогрупу, як їх ріднить із індійцями !?
За однією історичною класифікацією - кетів відносять до "піших, лісових мисливців-риболовів".
Кети були окуповані Московським князівством ще у 1607 році. Тобто окупація нині складає 410 років !
Звичайно, Ви можете запитати: А за який чи чий рахунок житиме ця Кетська Народна Республіка - крім  велетенських лісових багатств ???
На землях корінного і дуже давнього місцевого населення для прикладу - працює Норільський комбінат ! Який дає ось таку продукцію в процентах до загального Світового видобутку:
35 процентів паладію, 25 процентів платини, 20 процентів нікелю, 20 процентів родію і 10 процентів кобальту.
Окиси кобальту використовуються у виробництві синього скла і стразів ! Стразів, Карл !!!:))
Цей дорогоцінний діамант Кетської землі - Норильський комбінат почали будувати радянські зеки у 1935 році.
А в 1953 році тут вибухнуло перше велике повстання проти радянської влади, яке підірвало її основи. Близько 70 процентів багатьох норильських таборів  складали українці !!!
Далі все просто!: За границею Ерефірії появляється Уряд КНР, який заявляє , що починає відкриту боротьбу за Незалежність Кетландії, до якої він готовився більше 400 років !!!
Об*являється набів воєнних суперспеціалістів у Перший єгерський полк Кетландії, по всьому Світу !
За воєнними мірками  - полк нараховує в середньому одну тисячу чоловік, але за гібридними мірками під маркою цього з*єднання можна створити і розгорнути кілька бригад та дивізій...
Оплату небезпечної праці буде гарантувати цінними паперами Центральний Банк Кетської Народної Республіки !..
Сама сучасна зброя, передове спорядження, комфортне обмундировання - все це можна купити , запросто у нашому Світі. Навіть для цього війська можна заказати спеціальні шефрони із зображенням голови Ведмедя, який буде вишитий платиново-золотими ни тками (дивись кетську міфологію) ...

15 коментарів:

  1. Ну, Автор, Ви даєте !! Хотіла утриматись від коментів (як колись десь обіцяла), але...! Хіба тут утримаєшся !? Ні, ну і уява у Вас - та Ви просто Геній класичної юмористичної фантастики (не гібридної!), а цей твір - сказати, приголомшливий, буде замало! Адже в ньому присутня дуже важлива ідея: створення справжньої не фантастичної Незалежності для мабуть більш, ніж 100 Країн, які сьогодні поки ще входять до складу РФ-Монстрової Імперії і власне становлять її територію ! Ваш вражаючий твір напевно зробить революцію в мізках свідомої частини людства, і насамперед - зрушить набакир голови тих, що мешкають в самій Ерефії !!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. ..Що там скромничати - треба пишатися своїм талантом і тим порохом, якого ще багато є в Ваших порохівницях !!!!

    ВідповістиВидалити
  3. ...я спочатку подумала, що Ви збираєтесь мені фіалки подарувати :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Може вже краще шеврон такий гламурний республіки Кетландії ? Ведмежа голова, кругом на анг. мові пишеться "Перший єгерський полк" стразіки по краю, а очі ведмедика два діаманти по 5 каратів так і виблискують вогнем !!

      Видалити
  4. Ага, ну так, цей шеврон підійшов би до моєго нового гламурного вбрання - брючного костюму в стилі "маренго мілітарі" !?..
    Буду щасливою отримати цей подарунок (а два діаманти по 5 каратів можете замінити на Каміння Сваровські, так буде бзпечніше) !!

    ВідповістиВидалити
  5. Так-так, Swarowsky - замість діамантів - це мусить бути гарно, хоча цей стиль також не є дешевий, зате модний і актуальний в наш час !

    ВідповістиВидалити
  6. Минув рік, та нічого не відбулось : шеврон досі ніхто не подарував, хоча обіцяв - але знаю, що обіцяного ждуть 3 роки, залишилось ще 2 ! Обійдемось якось, тим більш, що той шеврон втілює не Українську народну тему, а Кетландську, бо ведмедів в Україні немає ?... Треба подумати, хто би його міг замінити ?..

    ВідповістиВидалити
  7. Тут є ще тема про Камінці SWAROWSKY - то вже інше питання і то буде потім. А ось ще написалось...

    ВідповістиВидалити
  8.   
    Часто замислююсь, звідки у мене в голові іноді виникають ті самі "фіалки", про яких Ви говорили - а з'ясувала це тільки після прочитання цього чудового історичного нарису! Та й раніше доводилось читати багато Ваших творів подібного жанру, наприклад - оповідь "Ніч і (день)перед Різдвом "- цю взагалі неперевершену річ, де можна знайти чимало чудових "фіалково-уявних рослин" ... Що ж відбувається зі мною?
    У якийсь вдалий момент "фіалки" знаходять в моїй голові потрібний грунт для цвітіння \ квітнення \ і розмноження \ розповсюдження \. Нові паростки перебираються від Вас до мене на нове місце проживання ... значить, "фіалковим" першоджерелом є саме Ви - так що немає питань, чому саме цей нарис (як і багато інших) виглядає просто геніальним: і з літературної, і з гумористичної, і з політичної точки зору !!!!

    ВідповістиВидалити
  9. .. а як з розочкою бути
    .. за що їй оця кара ?
    .. вона кинута, забута,
    .. засипана гірким каррі ,,
    обсипана каррі ..


    ВідповістиВидалити
  10. продовження :

    обсипана каррі,
    як пудрою африканка ...

    ВідповістиВидалити