неділя, 12 лютого 2017 р.

Вікно можливостей, коридор надії та комора скарбів.

Прочитав сьогоднішнє інтерв*ю відомого львівського історика Ярослава Грицака в "Новом времени" - "Україна має хребет ..."
Загалом у мене склалось погане враження від цього інтерв*ю - якийсь не смачний, не цікавий історико-політологічний вінігрет. Ось всього два речення з цієї страви6
1. "Але рано чи пізно, я надіюсь, дійде справа до примирення, коли Росія стане іншою".??
Росія стане "іншою" - тоді, коли народи, які вона підкорила стануть незалежними і збудують свої держави, але тоді це не буде Росія (імперія) !!
У світі же існують і арабомовні, іспаномовні, німецькомовні, англомовні держави і нічого ...
Хіба так важко  Історику було згадати, що ось Японія із Радянським Союзом, а нині Російською Федерацією ще від 1945 року так і не підписала Мирний договір і нічого живуть японці ... і чекають на повернення своїх островів.
Війна між Росією і Україною ведеться за якийсь справді дуже спірний клаптик землі ( типу десь острів у Тихому океані), чи що ??
Чи в Луганській і Донецьких областях до того часу проживав якийсь особливий, окремий (етнічно) народ із своєю культурою, звичаями, піснями, танцями і головне - мовою !?? Ні !
Хотілось, що кожен, хто говорить про "примирення" - популярно людям пояснив, що він має на увазі говорячи це слово:
це воскресіння загиблих українських героїв і простих громадян, це повернення вивезених і порізаних на металолом заводів, це каяття і прощення військових бандитів і терористів ???
2. "Тому Україні особливо треба позбавитись історії, а це дуже важко."
Немає у нас покищо своєї незалежної Історії України ! Це що є - це підфарбований-перефарбований російсько-радянський дискурс.
Ось, бовкнув щось  пан Качинський про Степана Бандеру... і отримав повістку до міжнародного Суду. Де українська сторона подала би до Суду Повну  наукову біографію Степана Бандери, і пан би повів, що він мав на увазі таке говорячи ... І йому би за відверту брехню, як політику вищого рангу прийшлося би заплатити грошими і кар*єрою своєю.
Ця Біографія С. Бандери мала би бути написана українськими істориками і науковими установами ще років 20 тому назад !! І вона би мала ще кожні 5 років дописуватись-переписуватись, бо Історія являє не одразу всі факти ...
Якби у свій час українські історики написали достовірну, правдиву Історію життя і смерті СССР то "рожденних в СССР" не було би зовсім.
Українські історики сьогоднішні відкидають цілу унікальну епоху Скіфської державності із нашої Історії, не хочуть згадувати і розібратись із Європейською Сарматією, гуннами та Аттілою, дурять себе "готами", сліпо вірять фальшивці "Слово о полку Ігоревім"...

3 коментарі:

  1. Цілком згодна з Автором і підтримую Його сильну громадянську позицію, висловлену цією роботою, щодо когорти українських істориків, які замість чесної і достовірної історії Української держави часто видають загалу як правду в першій інстанції свої недолугі фальшиві і брехливі витвори, націлені по суті проти України, чим наносять Їй великі збитки і таким чином стають Її справжніми прихованними ворогами !!!

    ВідповістиВидалити
  2. Головне, що правильно. Якщо різко, то двічі правильно !

    ВідповістиВидалити