понеділок, 27 лютого 2017 р.

Вівтарі Олександра та Цезаря - 2017 р.

( до відкриття польового сезону)
Про ці Вівтарі    в описі Європейської Сарматії у своїй "Географії" згадує і подає їх географічні координати Клавдій Птолемей.
В попередніх постах про ці Вівтарі у своїх блогах я висунув гіпотезу, що їх могли поставити на якомусь "видному " місці, де були святилища місцевого населення !
Найбільше сюди підходить так звана геологічна памятка "Дружківські скам*янілі дерева" - "Географічна енциклопедія України" Київ 1989, т.1, С. 372.
Аж ось на днях знайшов певне підтвердження своїй гіпотезі. І де, б Ви думали ? У самого Геродота !!!
Геродот кн.3, 97 :
"... Обидва ці народи кожних три роки приносили дари і приносять їх ще й до мого часу: два хойніки щирого золота і двісті стовбурів кам*яного дерева ..."
Про "кам*яне дерево" із Ефіопії Геродот ще згадує й далі кн.3, 114 .
Шматок скам*янілого дерева й зараз викликає щире здивування у сучасної людини: видно, що було раніше деревиною, а тут стало , ось каменем !?.
Хотілось, щоби сьогоднішні шукачі-копачі, історики-археологи, краєзнавці, геологи та інші зацікавлені особи в Україні і не в Україні  за допомогою передових інформаційних технологій об*єдналися у якусь спілку чи товариство з пошуку цього Вівтаря Олександра Македонського, який був    поставлениний тут указом самого Гай Юлія Цезаря !
Шановні, гляньте у сьогоднішні Історії України - є там щось про ці Вівтарі ?? Ні !? Ну, то Ви, маєте шанс вписатись в Історію !..


5 коментарів:

  1. Вітаємо поважаного Автора із черговою "Еврікой" - винятковою історичною знахідкой !!! А шанс вписатись в Історію ми вручаємо саме Вам, а кому іще, Історику Ви наш, поки що офіційно невизнанний !!!?
    Вписуйтесь гарніше і щільніше, влаштовуйтеся зручніше - для Вас місце в Великій Історії обов'язково знайдеться !!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ах, Надіє !!!... Краще скажіть, як спеціаліст: Де міг використовувати кам*яне дерево Дарій Перший ????

      Видалити
    2. Ах, Тарасе, !!!... Кам'яне дерево, або КАРКАС, і в наш час більш за все використовується в благоустрої територій, в дендраріях и ботанічних садах, для озеленення ландшафтів, в культурі бонсай. Деякі сорти каркасу є медоносами.
      Дерево має кріпку, гнучку і дуже тверду деревину, яка ще
      використовується в столярних і токарних роботах, а також
      у виготовленні музичних інструментів.
      Його плоди можна їсти, семена мають масло, схоже на миндальне, молоде листя - сушать на чай та кидають для корма шелковичним черв'якам.
      Дарій Перший міг використовувати це дерево за своїм бажанням - де завгодно.

      Видалити
    3. О, я тут зробив велику помилку: кам*яне дерево зплутав із скам*янілим деревом !!! Але скам*яніле дерево також було і є рідкісним елементом нашої Землі !!!

      Видалити
  2. О-о, як мені подобається Ваша всебічна обізнанність : від Вас я просто в захваті !!!

    ВідповістиВидалити