пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Крамбамбуля від бацьки.

Крамбамбуля - це така медова настойка із спеціями, міцністю приблизно 25 градусів, яку вживала давньобілоруська шляхта. - ж-л. " Добрі напої " Львів 2016, 1 номер., С. 22 .
А зовсім недавно нова білоруська шляхта в ООН організувала зо два десятки країн проти нашої, рідної держави ! Диктатору останньої Європи хтось продиктував, що він має говорити і робити !??
Ще згадаймо, що Білорусь є в Союзній державі разом із РФ !? А це значить, що в наш непередбачуваний час в українських, поліських лісах і дорогах зовсім неочікувано можуть з*явитися "союзницькі" війська: 1. для встановлення миру, 2.  захисту якоїсь мови,3. збору грибів і ягід. (потрібне підкреслити).
Цілком можливий варіант, правда ж ???
Як же слов*янська - дружба, братерство, світ  - спитаєте Ви ?
Ідьте, шановний в Українські Карпати, на Чорногору - там є цементні стовпчики із номерами старої, довоєнної границі між слов*янськими державами: Польщею і Чехословаччиною... І нічого, нікого не муляло, хоч це споконвічна українська земля !..
Можливо, потрібно, без зайвого галасу створити Прип*ятський фронт !? Хай він спочатку буде на папері, на паперових листочках-інструкціях, щоби усі  і вороги також знали, що при їх появі на ковельсько-сарненсько-коростенських дорогах поліщуки та інші українці стануть на захист своєї землі ...
Ще на  Чорногорі на горі Піп-Іван є руїни велетенської будови - польської обсерваторії 1938 року - поляки тут мріяли залишитись назавжди, а в Заліщиках Тернопільської області вони щорічно організовували всепольське свято - "винобрання" ... Минулося .
В історії багато чого вже було і багато чого може знову повторитися ...

6 коментарів:

  1. .. а все те, що може знову повторитися - також минеться ???!
    ..і так буде до нескінченності ? що Ви пропонуєте Україні ?
    як Їй знайти вихід з історичного кола - споконвічного кордону
    між протилежними Світами ? Брати вила і вперед на волах ?
    Адже ще досі немає в Державі сучасної Армії (скажімо, як
    у поляків), щоби поліщуки та інші українці були взмозі
    дати відсіч усім своїм ворогам !!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Армія - є, хоч і не польського пошиву ! "Брати вила і вперед на волах ?" - Українська армія вже два з половиною роки стримує потуги могутньої російської армії, яка йде на всі порушення міжнародних законів, бо знає, що це її остання війна !!! Ваш пані сміх - ні до чого !!!!

      Видалити
    2. Прошу пана вибачити, якщо ненароком сказала неналежні слова. Повірте і не ображайтесь : я не сміялась, адже це зовсім не смішно. Я казала дуже серйозно.

      Видалити
  2. P.S. А пам'ятаєте, як Ви колись відповіли (на мій вірш "..мы в силах всё вернуть..") ? Казали, що нічого ніколи не можна повернути назад, що все йде-минається і ніколи не повторюється ?! Та ні, Авторе, повторюється, насамперед у Всесвіті : за космічними законами ВСЕ( разом з нами) постійно рухається по спіральному колу, якому кінця-краю немає, і знову, і знову повертається назад...Ось і Ви, в цїй статті останнім своїм реченням самі собі суперечите !!!:)
    А я цим майже філософським доказом виконала свою тодішню обіцянку довести Вам, що Ви помилялись в той час, та й певно - зараз !!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Вже і Філософію притягнуто, і навіть цього мало !? Тяжко переносити
    цей притаманний ігнор .. Як з цим жити ????

    ВідповістиВидалити