пʼятниця, 2 вересня 2016 р.

300 спартанців із могікан.

24 серпня 2016 року Марія Стрельцова із "Українських національних новин" взяла ексклюзивне інтерв*ю у вченого серетаря Інституту археології НАН України, що у Києві в Олексія Корвіна-Піотровського. Ось одне тільки речення з цього інтерв*ю :
- Тут можна відверто сказати, що держава з часів незалежності повністю перестала фінансувати наші археологічні дослідження" !?
Далі п. олексій подає цифрові дані про кількість фахових археологів в Україні, Польщі і Грузії: 300, 8 тисяч, і майже 1200 чоловік. Потрібно пам*ятати, що Грузія в рази менша за Україну, як  по території, так і за населенням !
Ще з РАДЯНСЬКИХ  часів з 1987 року директором Інституту археології працює Петро Толочко !!? Навіть по кількості археологів у згаданих державах можна зробити висновок, що П. Толочко дуже успішно блокує розвиток української археології і в цілому історичної науки...
Дуже дивно, що у щорічних великих Бюджетах України не знайшлося рядка для фінансування української археології ??? Куди дивилось керівництво Академії Наук ??
Зараз в ході Російсько-Української Війни, добре видно, як українському суспільству гостро бракує простих історичних знань, навіть про Другу Світову Війну, про цю ж Волинь-43 року, про походження Русі, слов*янства, українського народу , державних символів і т.п.
Зустрічав у мережах, що нинішній директор Інститтуту має військове звання - полковник кгб !? За результатами роботи цього Інституту - це цілком можливо ...
Можливо, що буде проведена масштабна ревізія діяльності цієї наукової установи ?
Адже бачимо, як легко недопрацьовані і невисвітленні питання історії дуже успішно використовуються нашими сусідами, незалежно від їх географічного положення !!?...

Немає коментарів:

Дописати коментар