пʼятниця, 7 лютого 2014 р.

Баварський географ - 3.

Вивчаючи цей історичний документ стає зрозумілим, що його назва "Опис градів і земель на північ від Дунаю" могла з*явитись вже після складання цього документа, а первісна могла мати просту назву - "Східні сусіди франків", тому що східна границя Франківської держави пересікала Дунай і прямувала до Адріатичного моря. Тобто сусідами франків тут були народи, які проживали південніше Дунаю! 12. номером згадуються булгари з 5 градами, очевидно, що це частина булгарського народу, яка пізніше відома в Італії з князем Альцеком.
13. Мерехани розміщують на річці Мораві, 14. остабтрехі (східні ободрити) це Балтика. З 15 по 18 це пропольські племена. З 19 по 27 - праукраїнські племена, разом їх 7 племен - це досить сакральне число!
З 26 по 32 чисельні народи, очевидно, вони займали Південні Карпати і прилеглі райони. 33-34. лендізі і тафнезі - пропольські племена, що проживали на правому березі Вісли і колись входили до Європейської Сарматії. 48 . номером згадуються вісляни, без кількості городищ, цілком очевидно, що це була частина племені лендзінян.
На цьому вірогідно, що запланований список закінчувався, бо 35. номером йдуть черв*яни і їхня роль серед слов*ян. 35 черв*яни і 19 чуряни - це одне й теж племя, яке мало свою подвійну назву, щодо свого короліського статусу .
36. присяни - народ болгарського хана Пресіана за Дунаєм точно . 37,38, 39 - прибалтійські народи. 40 і 41 хазари і русси (норманські найманці). У племен з 42 по 46 не вказано скільки у них городищ? Очевидно, що це народи, які були "проблемними" для Хазарської держави. Хазарія в основному займала землі між Дніпром, Волгою і Кавказом. 42 і 43 - "лісові люди" - народи, що заселяли північні землі Хазарії. 44. фрезити - "вільні люди" - це очевидно, що незалежні кавказькі народи, 46. луколяни (луголяни) - мешканці Великого Лугу на Дніпрі.
З 49 по 58 це дописані невеликі народи, що проживали у східній Європі. Список цих народів міг бути доданий до основного пізніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар