середа, 11 грудня 2013 р.

Батьківщина слов*янства.

Підтвердження тому, що плем*я червлян, які згадуються у "Баварського географа" і від яких "походять і ведуть свій рід" усі слов*яни, і що  ця територія відповідає пізніше іменованій Червоній Русі я знайшов у відомого українського історика, археолога Володимира Барана: "Становлення ранньосередньовічних слов*янських культур та основні шляхи розселення слов*ян"\\ Записки НТШ, том ССХХУ, Львів 1993, СС.59-86. Сторінка 64-65: "
Дуже цікаві спостереження зробив уже згадуваний І.Удольф, який картографував усі відомі найдавніші слов*янські гідроніми Східньої, Середньої та Південної Європи. Проаналізувавши їх, він дійшов висновку, що правітчизна слов*ян лежала в Північному Прикарпатті - від Верхнього Попруття до верхів*їв Вісли. Звідси й почалося розселення слов*ян".
"Батьківщина  всіх  слов*ян !!!"  - це ж який можна розкрутити на цих землях прибутково-культорологічний бренд !?
На цих землях нині знаходяться такі українські університетські міста, як Львів, Івано- Франківськ, Чернівці   та Тернопіль. Сьогодні слов*янознавство має багато й досі невирішених проблем. Вже згадуваний документ "Баварський географ", а це всього  дві сторінки тексту , може похвалитись лише п*ятою частиною того , що там є щось загальнозрозуміле  для дослідників.
Наші згадані міста могли б раз на чотири роки збирати світові конференції по різним напрямкам слов*янознавства. Наприклад Львову, найбільше підходить археологічний напрямок, адже тут знаходиться столиця усіх ранніх слов*ян - Стільсько, малодосліджене на сьогодні! На другий рік, наприклад, збираються дослідники в Івано-Франківську, що вивчають етнографію, культуру слов*ян. На третій рік у Чернівцях слов*янські мовознавці, а на четвертий у Тернополі історики , що вивчають документи слов*ян і про слов*ян... Нічого нереального, неправдивого тут не має !

1 коментар: