неділя, 29 вересня 2013 р.

Аланія часів Павла Орозія.

Павло Орозій в "Історія проти язичників" (413-417 рр.)  описуючи тодішню Європу кн.1,2,53 пише зокрема таке:"... із сходу лежить Аланія, в центрі Дакія, де також Готія, а дальше Германія".
За Йорданом Скіфія починається від "народження річки Істр", тут вона межує з  Германією.
Підтвердження цьому ми знаходимо у Страбона кн.7,31 :"... південна частина Германії по цю сторону ріки Альбіс зайнята свевами, потім же зразу ж йдуть землі гетів, спочатку вузька смужка вздовж Істра, верня границя - вздовж передгір*їв Герцинського лісу..." Самі ж німецькі історики вважають, що Герцинський гірський ліс тягнувся від Рейну до Карпат.
Отож тодішня Готія знаходилася на землях Чехословаччини і південної частини Німеччини, а Дакія - це  в більшості землі нинішньої Румунії. Хоч перекладач на російську і коментатор В.М.Тюлєнєв (2009р.) П.Орозія вважає, що Орозій тут  мав на увазі, що Готія і Дакія  - це було одне й теж!?
А так бачимо, що Аланія займала землі від Дону до Карпат - тобто усі нинішні українські землі.
Відомо, що гуни у 377 році завоювали Панонію і очевидно чекали, що буде організовано похід усіх скіфських народів проти Риму. Але цього не сталось, а Аланія стала володіти всіма землями у Північному Причорномор*ї.Очевидно, що це було не зовсім законно, бо коли 427 році гунів римляни вигнали з Панонії, то очевидно, що гуни повернулися на свої колишні землі (українські) і вигнали зовсім аланів. Вже потім відомо, що аланський цар Сангібан воював проти Атіли.
З цього всього можна зробити висновок: що приблизно з 377 по 427 роки українські землі були під верховною владою аланів (давнього скіфського племені) і називались - Аланією!
Ось і відкрилась ще одна невідома сторінка української Історії !!

Немає коментарів:

Дописати коментар