вівторок, 3 вересня 2013 р.

Гончарний круг та слов*яни.

У ранніх слов*ян 5-7 ст., як відомо гончарний круг не використовувався, тоді як у їх попередників - черняхівській культурі він був. Виникає просте запитання: Чому так сталось? Частину відповіді ми можемо знайти у Прокопія Кесарійського "Війна з готами" кн. 8 гл. 19-19. ці події відносяться до 553 року.
Гепіди запросили для боротьби із лангобардами, яких підтримувала Римська імперія гунів-кутригурів - 12 тисяч чоловік, які проживали в нинішньому українському Приазов*ї. Так як час мирного договору між гепідами і лангобардами ще не закінчився - то гепіди через свою територію кутригурів переправили через Дунай на візантійські землі для грабунку. Візантійський імператор Юстініан підкупом гунів-утригурів, які проживали з кавказької сторони Азовського моря спонукав напасти їх на незахищені землі кутригурів, що і було зроблено. Як пише Прокопій "десятки тисяч" римлян, які були рабами в кутригурів безперешкодно втекли додому у Римську імперію (Візантію).
Очевидно, що ці "римські раби" були по всій території Черняхівської археологічної культури і ця держава  називалася у Йордана і Пріска "Скіфія" в дужках можна добавити (гунська). Якби справді гуни були із глибин Азії - то цілком очевидно, що і назву держави у Подніпров*ї вони би мали якусь зовсім інакшу?!
В цілому робимо висновок, що високотехнологічним виробництвом у гунській Скіфії (Черняхівська археологічна культура) широко займались полонені із римських (візантійських) провінцій. Після смерті Аттіли, почався занепад цієї Скіфії, який тривав, як бачимо 100 років. В цей час різні "гунські" народи, племена воювали між собою, воювали із сусідами варварами , а також Візантійською імперією.
В результаті чого слов*яни залишились одні, самі. І тут, очевидно, перед ними повстало питання: продовжувати гунно-скіфську політику чи зупинитись ??І слов*яни зупинились, щоби не пропасти у тьмі віків...

Немає коментарів:

Дописати коментар