неділя, 8 травня 2016 р.

Касьяновці проти бандерівців.

Вчора (7.05.2016р.) доктор історичних наук, професор Георгій Касьянов, який вивчає історію України 20 ст.  дав велике інтерв*ю "Українській правді".
Інтерв*ю мені не сподобалось, бо дуже від нього пахне антиукраїнським духом. А сьогодні у фейсбуці він взявся щей ряно захищати ту свою позицію !?
Ось тільки перших чотири його висловлювання з цього інтерв*ю-статті:
1. Він заперечує, що "... комунізм і радянська влада - це імпортований продукт від північного сусіда..."
Може цей історик згадає похід Муравйова на Київ і терор тут у Києві і розстріляний будинок з історичними документами і речаси тодішнього українського історика - Михайла Грушевського ??
2. Далі його цікаве твердження: " Україна була одним з будівничих цієї радянської імперії ( і російської також)..." (??).
Чоловіку явно потрібна переатестація, адже  його розповідь - це неукраїнська історія !
3. Ось момент істини: "Мені, як професійному історику, не потрібен Інститут національної пам*яті. Я не впевненний, що він взагалі потрібний суспільству."
Бачите, як заговорив - "безпам*яство" - це рецепт імперської кухні ! Ну, там часом ще варять щі.
4. "...було створено потужну індустрію" (в Радянському Союзі).
Але страшною ціною Голодомору українського народу і його пограбуванням через Торгсін !!? Чи морально і об*єктивно тим хвалитись ??
Степан Бандера - для нього взагалі ніхто...
А ще цей чоловік працює в Інституті історії України НАН України !??
Хочеться вірити, що українські історики проаналізують усі правильні  і неправильні думки цього українського історика і виставлять оцінки.
В цілому, мені здається, що це інтерв*ю  подібне на замовну статтю, бо йде скоро літо, і буде чи не буде Кремль наступати, але дезорієнтувати , січти непевність у рядах ворога - це одна із складових військових операцій ...

Немає коментарів:

Дописати коментар