понеділок, 19 травня 2014 р.

2015 рік.

Пригадується мені цікавий випадок у 1992 році, тоді вийшла книга-підручник "Археологія та стародавня історія України" Київ "Либідь", авторами були М.О.Чмихов, Н.М.Кравченко, І.Т.Черняков 376 сторінок. Тодішні мої знайомі професійні історики, археологи до цієї книги віднеслися з посмішкою, з іронією. Адже там один з авторів Чмихов поєднав періодизацію археології з астрономією. Суть теорії Чмихова полягає в тому, що положення небесних тіл, зокрема Сонячної системи через певні періоди часу повторюється і це спричиняє кліматичні зміни на Землі, а останні приводили до значних змін у житті народів, що й можна прослідкувати ці зміни в археології. На сторінці 247 вище згаданої книги Чмихов пише таке: "Отже, саме 2015 рік можна вважати кінцем міфічного 7890  річного циклу". На сторінці 249 Чмихов подає хронологічну таблицю археологічних змін, яка закінчується  - "2015 р. н.е. - кінець голоцену, початок післязалізного віку".
Звичайно, якщо Росія у теплі місяці 2014 року проведе всі можливі військові навчання на кілька років наперед, а в Україні вибори до Верховної Ради відбудуться цієї ж осені, то великих змін у нашій державі слід таки чекати у 2015 році. У цій ситуації український народ, очевидно, прийдеться озброїти, як у Швейцарії чи США, а з цього  випливає, що ним вже не можна буде керувати волюнтаризькими методами, а це тільки пришвидшить якісні зміни українського суспільства!
Чмихов у своїй теорії не згадує 60-річний календарний цикл, що й зараз існує у китайців, японців. За цим календарем зараз триває рік Дерев*яного Коня (2014р.) Для більшості європейців дерев*яний кінь це дитяча забавка, на якому можна  гойдатися, махаючи ворогам дерев*яною шаблею.
1954 рік також був роком Дерев*яного Коня. В цей рік широко святкувалося 300-річчя возз*єднання України з Росією, а сьогодні цю дату ми явно "пересвятковуємо". Саме в цей рік в українську мову почало проникати російське слово "окраїна" з російської,  бо за академічним Словником Української Мови українці його не вживали! Тобто слово "Україна" і "окраїна" не мають нічого спільного !
У 1954 році тодішній Кремль кинувся піднімати Цілину, бо бракувало хліба у Радянському Союзі. Це проблему не вирішило і в 1963 році  Союз почав закуповувати зерно у США та Канаді! Тобто, очевидний крах радянського господарства почався вже тоді в далекому 1963 році, а завершився він розвалом Союзу у 1991 році!!!
Ще у 1980 році відомий американський соціолог Елвін Тоффлер писав, що великі  зміни у США почалися у 1955 році. Великі зміни тоді почалися і в інших країнах, зокрема в Японії. Компанія "Соні" в цей рік випустила перший у світі транзисторний радіоприймач. В цьому ж році активно запрацювала японська компанія "Омрон", яка у 1971 році випустила перший у світі банкомат, а у 1973 створила дисплей з кольоровим зображенням на рідких кристалах - також вперше у світі.
У 1955 році директором Інституту археології АН УРСР став Бібіков С.М. А нинішнє гарцування Кремля на дерев*яному Коні 2014 року, як ми тепер розуміємо потягне  на серйозні зміни у всьому світі...

1 коментар:

  1. Тарасе, доброго дня! Запрошуємо Вас завтра, 28.05.14р. о 15 год. взяти участь у презентації книги Федора Палинського "Короткі спогади", яка відбудеться в приміщенні РНД. Ваші друзі - бібліотекарі Буської ЦРБ.

    ВідповістиВидалити