середа, 4 липня 2018 р.

Апостол Андрій, Київ та Йосиф Флавій. (літня сенсація 2018 року )

       Шановні, а пам,ятаєте, що пишеться у Літописі Руському , С.3 :
         " ... апостол Андрій, брат Петрів.... прибув  в устя Дніпрове, і звідти рушив по Дніпру вгору, і  став під горами на березі.
         А на другий день, уставши, сказав він ученикам своїм, які були з ним:
    "- Бачите, ви гори сі ? Так, от на сих горах возсіяє благодать Божа, і буде город великий, і церков багато воздвигне Бог"  І зійшов він на гори сі, і благословив їх, і поставив хреста. І поклонившись Богу, він спустився з гори сеї, де  після постав Київ, і рушив по Дніпру  вгору....
       І пішов він у Варяги, і прибув у Рим, повідав скільки навчив і скільки бачив...
  С.4 .... Андрій же побувши в Римі, прийшов у Синоп ..."
         Перекладач і коментатор "Літопису Руського" Леонід Махновець С. 468 пише, що Андрій Первозваний помер близько 67 року, був розіп,ятий за часів Нерона.
       Йосиф Флавій народився близько 37 р  у Єрусалимі,  помер біля 100 року у Римі, письменник-історик,  походив із священницького роду, в якості полководця приймав участь у Юдейській війні, перейшов на сторону римлян, написав відому книгу  - "Юдейська війна".
        Коротка хронологія  з німецького Словника античності  С.238 :
    Юдейська війна, повстання юдейських селян, ремісників проти Риму традиційно датують 67-70 рр., а насправді війна почалася 64 року, коли населення Єрусалиму вигнало царя Агриппу, а у 67 році вмішалися римляни. Майбутній римський імператор Тіт три роки тримав Єрусалим в облозі, і взяв його в 70 році. Фортеця Массада впала останнньою у 73 році...
        Відкриємо книгу Йосифа Флавія  "Юдейська війна" кн.7, гл. 4, 2-3 :
             " ... Тіт був зайнятий облогою Єрусалиму, коли повстала значна частина германців, до яких приєдналися сусідні галли... вони понадіялися скинути назовсім з себе римське іго....
      3. Одночасно, тільки-но із згаданим повстанням германців  у Римі були отримані вісті про заворушення скіфів проти римлян.
       Багаточисельне скіфське плем,я сармати непомітно перейшло через Дунай у Мезію, і наганяючи всюди паніку напали на римлян, винищивши значну частину місцевого гарнізону, вбили у битві легата Фонтея Агриппу, після цього розграбували і спустошили всю країну. Веспасіан, почувши про ці події в Мезії, послав Рубрія Галла..."
       А в гл. 7,4 пишеться:      " Про ананський народ..., як скіфське племя, яке проживало на берегах Танаїсу і Меотійського  озера я вже писав.  В той час (73р.)  вони задумали грабіжницький похід на Мідію і в більш дальні країн и... з великою масою полонених і здобичі вони повернулися на батьківщину."
               Отож, що ми маємо !?
        Цілком очевидно, що в часи Юдейської війни до Києва ( за Г. Бопланом місто звалося - Кізовія,  а в Клавдія Птолемея в "Географії" тут була гора Бодін і жили бодіни (Т. Дишкант "Рипейські гори" Львів 2012,С. 4))  прибув апостол Андрій для переговорів з скіфами-сарматами, для спільних дій проти Риму. Переговори  удалися і Андрій Первозваний залишився задоволенний... і через Балтійське море повернувся до Риму до брата Петра, який у той час фактично керував усіма християнськими громадами Римської імперії.....
        Отак справжня історія стала київською легендою !!!




14 коментарів:

  1. Легат - в часи імперії командир легіону...

    ВідповістиВидалити
  2. Цей Авторський блог містить дуже важливі історичні матеріали про часи завоювань і підкорень Римською імперією багатьох держав, народів і територій. Втім, в деяких з них також виникали й діяли осередки антиімперського опору, як це сталось з народним повстанням в Єрусалимі. Подекуди прості місцеві мешканці таємно створювали угруповування боротьби з ворогами своєї землі. Одним з ватажків тих повстанців, вірогідно, й був сам Христос, за що й був жорстоко страчений римськими приспішниками. А учні-апостоли потім всеціло продовжили Його справи. Один з апостолів - Андрій Первозваний, звернувся по допомогу для ведення визвольної боротьби навіть до варварських скіфських племен, що й було справжньою метою подорожі Дніпром. Спільні із скіфами методи протидії Риму принесли свої результати. Але апостола також чекала улюблена римлянами кара -розп'яття. Дійсна визвольна боротьба, яка відбулася в ті історичні часи Юдейської війни, протягом століть перетворилась в релігійну біблійну історію.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже дякую, Авторе, Ваша похвала утішна і приємна; я і раніш так думала, а Ваша стаття направила мої думки в потрібне русло.

    ВідповістиВидалити
  4. Історична сенсація минулого літа....

    ВідповістиВидалити
  5. Чи можна взнати, про яку сенсацію йдеться ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що апостол Андій таки відвідував місто, яке нині називається - Київ !!!!!

      Видалити
  6. Да, так це і є сенсація, а по-андріївські - диво дивноє !!!

    ВідповістиВидалити
  7. До сьогоднішнього дня св. ап. Андрія !!!

    ВідповістиВидалити
  8. Святий Андрій ще до Києва перебував на острові Богомольському(Монастірському) на тому місті, де
    мусило бути місто Дніпро, і таки було і зараз є -
    (я його бачу з вікна) але Святому все це тепер не
    сподобалось би ... ЗАЙДІТЬ ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ :


    https://www.dnipro.libr.dp.ua/Dnipro_istoriya_monastirskiy_ostrіv

    ВідповістиВидалити
  9. https://www.dnipro.libr.dp.ua/Dnipro_istoriya_monastirskiy_ostrov

    ВідповістиВидалити
  10. В твоєму блозі посилання не активуються - чому це ? Тоді я переходжу в ГУГЛ на наш е- мейл, дивлюсь - а вже сама й скинул туди це посилання (та й забула), адже стаття цікава - є багато загальних про наш край історичних матеріалів. Автор там дуже особливий своїм світоглядом .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тут тепер керують зовсім інакші сили....

      Видалити
    2. Де, тут і хто керує ? Хто би не керував(лицедій, чи будьяка зволоч), все одно - сучасний світ вже інакший, він перевтілився на Монстра - невтамовану і невгамовну Силу, створену не для життя людей(кому потрібні люди?), а для користування ними .. бо їх розвелося дуже багато і треба якось регулювати їхню кількість. До влади прийшли євро - масони (євро -це єврейські)
      ...
      І не важливо, що Світ колись був створений Богом - хто Його зараз визнає ???

      Видалити