пʼятниця, 4 березня 2016 р.

Intermarium Міжмор*є .

Вчора один чоловік з Європейського Союзу ви рішив порадувати нас і сказав приблизно таке, що можливо будемо у цьому Союзі через 20-25 років !? Тобто тоді, коли нинішнє покоління колишніх комсомольських ватажків зійде зовсім на пенсію з нашої політичної сцени.
А ще недавно читав кілька статтей, що варто  Україні об*єднатись ( як ?) з Польщею і у нас все буде чудово і переженемо навіть Німеччину ?? Щось подібне до того, як перевернути наш прапор . Незрозуміло  навіщо когось переганяти, колись СРСР пробував догнати і перегнати США і що з того вийшло бачимо сьогодні.
Чому би не збудувати країну у якій було би добре жити усім чесним людям, адже їх є значно більше від усіляких злодіїв і бандюків !?
У 20 ст. польський діяч Йозеф Пілсудський виступав із проектом держав-народів, що проживали між морями Балтійським і Чорним з*єднатись у конфедеративну державу. Як пишеться в гуглі "категорично проти" цього проекту виступив тодішній СРСР і всі країни заходу Європи, крім Франції. Щось в тому є !?
А минулого року польський президент Анджей Дуда виступив за створення "партнерського блоку" у даному регіоні .
Не знаю, як економісти зможуть вибудувати стосунки на партнерських засадах, але ось науковці з історичної галузі досить успішно таки співпрацюють. Наприклад історики Білорусі, Литви, Польщі та України провели першу зустріч ще у 1990 році у Римі на предмет спільної історії. Потім вони збиралися у Любліні, Кам*янець-Подільському, Гродно, Тракаї ...
Невивчена досконало, ненаписана правдиво, недонесена (різноманітні книжки, кінофільми, телесеріали, організації, клуби, фестивалі, установи, конференції, турмаршрути і т.п.)  до всього суспільства Історія рідної країни сприяє агресії і смертям  , і великим матеріальним втратам від наглого Сусіда на сході, а на заході нам впоминають  "Волинську різню" !?
У Львові Інститут українознавства ім. І. Крип*якевича, що року          в кінці  травня проводить Міжнародні конференції з археології, на які з*їзджаються в основному науковці з Міжмор*я .
Чим глибше в минуле - тим більше росте проблем, які потребують розв*язку, тим все більші території займають археологічні культури ( на території до кількох держав).
Проблема походження слов*янських народів покищо стоїть невирішеною !? Світова проблема походження індоєвропейських народів також належить до цієї категорії. Але на території Прибалтики збереглася унікальна, цілком конкретна границя між індоєвропейськими народами (латвійці, литовці) і  фінськими народами (естонці)... Вивчення того феномену може наблизити науку до розв*язку цієї світової проблеми.
За Клавдієм Птолемеєм (2 ст. н.е.) Європейська Сарматія займала землі між Балтійським і Чорним морями, між ріками Віслою і Доном !! На основі цього потім виник культурний феномен - "сарматського міфу", а ще в античні часи діяв  Бурштиновий торговий шлях !?
Для українських скіфологів , напевно, є дуже цікавим скарб золтих скіфських речей, які були знайдені на польських землях у Віташкові-Феттесфельді, і нині зберігаються в запасниках одного німецького музею ..
Міжмор*є географічно та історично існує сьогодні, яким воно буде завтра залежить від нас, від нашого розуміння цього непростого Світу ...

3 коментарі:

  1. Гарна ідея - об'єднатись запропонованним цією, також гарною статтєю державам, у рівноправну конфедерацію - Міжмор'є, яка би об'єднала колишні теріторії Великої Європейської Сарматії, розташовані між Балтійським і Чорним морями, в єдине могутнє партнерське наддержавне утворення чи формування ! Хоча претворити цю ідею в життя буде дуже-дуже не просто, адже напевно виникне боротьба вкрай протилежних поглядів і думок. Але із будівництвом Євросоюзу теж було складно, та все ж таки він існує !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так Європейський Союз - зараз існує, як велика неповоротка бюрократична машина , яка важно вирішує проблеми. Приклад можна взяти з цього Союзу - як непотрібно робити !!! Міжмор*є не може заперечувати ЄС - хай собі буде, адже і його чекають зміни !

      Видалити
  2. Ось одна цитата із пророцтва афонських монахів :

    ...Європа розділиться на два табори – Західний і Східний , але розпаду Євросоюзу не буде. У східне об’єднання увійдуть майже всі східнослов’янські країни : Польща , Чехія , Словаччина , Білорусь , Литва , Латвія , Естонія , Молдова , Україна , Угорщина , Румунія ..
    (чит. публікацію всього пророцтва... !)

    ВідповістиВидалити