понеділок, 22 червня 2015 р.

Чому українки найкрасивіші ??

Ось, ще з Нового року у мене перекидається, валяється гламурний журнальчик на обложці якого фотографія чорноволосої в білій шубці з синім намистом чарівної україночки... І тільки сьогодні зранку виникло просте питання: А звідки ж така краса українська взялась ???
Ще згадався Габріель, завзятий турист, комівояжер власної фірми, який вже в літах і бачив чимало світу, який виріс серед чудової італійської природи і вишуканої давньої архітектури (тобто має сформований гарний смак), визнав, що найкрасивіші в цьому світі - українки, визнав не для якогось ЗМІ, а так в дуже приватній розмові !?
Тут почали з пам*яті виринати цікаві факти з нашої історії, які і можуть дати відповідь правильну на це, як здається досить просте питання.
Історики говорять, що сучасні народи (етноси) сформувалися в епоху бронзи-раннього заліза. Для нас це часи Великої Скіфії. Ще раз уважно прочитаємо Геродота "Історію" книга 4,75:
"Їхні жінки (скіф*янки) змочують шерехатий камінь і на ньому розтирають кипарисову деревину, також кедрову деревину та ладан і потім цією густою рідиною змазують усе тіло та обличчя. І від цього вони, по-перше, приємно пахнуть, а по-друге, коли вони потім знімають шар цієї масті, їхня шкіра стає чистою і блискучою".
"Жінки" - вжито в множинні, а "усе тіло" вказує, що     це не була 5-хвилинна процедура.
1. Кипарис - вічнозелене хвойне дерево, росте в субтропіках і тропіках. Давні єгиптяни з нього робили саркофаги, за Біблією Ієзикіль 31,8 кипарис росте в Райському саду, ще за християнською символікою -         це дерево вічного життя. Кіпарис вічнозелений може рости до 2000 років.
2.Кедр - з цього роду, щой кипарис - хвойне дерево, з нього будували царські палати.
3. Ладан - ароматична смола з ладанового дерева, яке росте тільки в Сомалі (Африка) і на Аравійському півострові (Йємен, ,Оман). Волхви в дарунок Ісусу Христу принесли: золото, мірру і ладан !!!
Як бачимо міжнародна торгівля існувала і в ці далекі часи і Скіфія була прямим учасником її.
Скіфська культура бере початок з 7 ст. до н.е.. В часи фараона Псаметіха (665-609 рр. до н.е.) скіфське військо ходило в Єгипет, це за Геродотом, а за Помпеєм Трогом скіфи перемогли у диспуті єгиптян на предмет давності своїх народів !
За давніми ірландськими переказами, які підтверджують два попередні факти "зустрічі" скіфів із єгиптянами, Нел (син міфічного предка ірландців Фенія Фарси) був одружений на "доньці єгипетського фараона - Скоттою" , які після  цього повернулися у Скіфію . - Г.Казакевич "Кельти на землях України" Київ 2010, С.257 .
Цілком вірогідно, що Скотта у Скіфію приїхала не сама, а з своїм двором, у складі якого були косметологи, дизайнери одягу, масажистки, лікарі, няньки, візажисти і т.п. Найновіші, найдосконаліші досягнення тодішньої давньоєгипетської науки потрапили до скіф*янок !!!
Велика Скіфія займала землі від Дунаю до Алтаю, від Балтійського до Чорного і Каспійського морів. Вона складалась із 20-и напівсамостійних царств, між якими проходив династичний обмін кращими, красивішими представниками тодішніх правлячих еліт.
Скіфські війська доходили крім Подунав*я ще до верхів*їв Ельби, середньої течії Одеру, цілої Вісли - В.Грицак "Військо скіфів" Київ 2009, С.145. І назад додому вони привозили здобуті і дорогоційні і красиві "речі".
Сьогоднішні науковці помилково вважають, що "скіфська непереможність" це вигадка античних авторів ?! Для прикладу : Скіфська цариця Томіра в 539 р. до н.е. розбила 200-тисячну армію перського царя Кіра Великого в Південному Кавказі, а потім "збагатившись здобиччю" пішла і приєднала Придунайські землі до Скіфії, але якогось епітету від нащадків так і не заробила...
Велика Скіфія проіснувала близько 300 років з 7 по 4 ст. до н.е., змогла не тільки зібрати найкращі зразки жіночої краси, але завдяки демократичності в скіфському житті їх вдалося ще й зберегти (досьогодні) !
Звичайно, що і тоді красі скіфських жінок було чимало заздрісників. Сам Геродот придумав образливе і брехливе оповідання про скіфських жінок, які зрадили своїх чоловіків і зачали дітей із рабами, на це у них пішло аж 28 років !?? Очевидно, що 7 років тривав похід скіфів, а 21 рік мала досягти молодь, щоби набути всіх прав скіфського суспільства. Але  скіфи так довго не жили, як встановили археологи, крім того в далекий похід все скіфське військо не йшло, і про такий "цікавий" факт більше ніхто з античних авторів не писав ??
А в часи Київської Русі літописець два рази записав на початку Літопису перелік тодішніх племен-народів, які входили в так звану "Велику Скіфію".

Немає коментарів:

Дописати коментар