понеділок, 14 липня 2014 р.

Юлій Цезар, Нерон та Путін .

Спитаєте, що об*єднює цих людей ? Відповідаю.За Плутархом Юлій Цезар готувався до великого походу: підкорити парфян, пройти вздовж Каспійського моря і Кавказу, увірватись у Скіфію, потім Германію, далі у Галію і звітам повернутись у Рим. Таким походом Цезар збирався перевершити самого Олександра Македонського, якому не вдалося завоювати Скіфію. Бо ж в середині березня 44 р. до н.е. в самому римському сенаті друзі і недруги Цезаря - відібрали у нього життя. Головної причини - чому так сталося невідомо до сьогодні!
Через багато років виконати цей надзвичайно честолюбивий план взявся Нерон. Він стягує з усіх усюди війська: наймає вояків у Германії, Британії, Ілірії, а молодих італійців не нижче 6 футів збирає у легіон, який називає "фаланга Олександра Македонського " (Светоній).
Але почалося повстання Віндекса та інші непорядки у Римській імперії і Нерон кинувся в біга , в кінцевому результаті, як писав  той же Светоній  "його похорон обійшовся у 200 тисяч".
Пройшло ще чимало часу і за виконання цього дуже честолюбивого плану взявся В.В. Путін. Через Кавказ і Каспійські ворота (Дербентський прохід) йому вже не треба йти, бо ці землі підкорили до нього інші його попередники. Залишилась Скіфія-Україна одна. На підготовку до цього скіфо-українського походу Путіним було потрачено багато часу і ресурсів, ну дуже багато, колись все буде підраховано !
Він, як і Олександр Македонський підготував передовий багатотисячний загін на Донбасі , який би мав йому допомагати у цьому поході на Скіфію-Україну.
Адже Македонський послав Зопіріона із 30 тисячами війська морем, щоби ті захопили Ольвію (Південний Буг) і створили тут базу підтримки для його походу у Скіфію. Але скіфи разом з ольвіополітами розбили вщент цю армаду і Олександру Великому прийшлося відкласти цей Скіфський похід...
Цікаво, чи непокоять    московського імператора лаври О.Македонського, як вони непокоїли Юлія Цезаря, Нерона, Гнея Помпея та інших владних осіб ???

4 коментарі:

  1. Поважаний Авторе, хочу рекомендувати Вам продовжити цю цікаву тему, але з урахуванням сьогоднішньої політичної ситуації навколо відомих імператорів: Дональда Першого та Володьки Останнього...
    Впевнена, що саме вам варто взятися за таку справу : у Вас це гарно
    і класно вийде !!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую на цьому ... хотіла як краще ..

    ВідповістиВидалити