неділя, 24 вересня 2017 р.

Гуни Олесі Жданович

На 24 Форумі видавців у Львові купив книгу О. Жданович "Воїни степів. Гуни на території України" , видавництва "Темпора", 74 сторінки. Книга належить до науково-популярних видань, хоча авторка розповідає тільки про одну версію походження гунів - азійську !?
Отож про що ще  би мало згадуватись у книзі Олесі Жданович :
1. Усі гіпотези про походження гунів.
2.Про життя Івана Білика і його художній роман "Меч Арея".
3. Про великотиражну брошуру  Г.К. Василенко "Велика Скіфія" 1991 р. видання.
4.Про 5 книг харківського науковця  Анатолія Кіндратенка про гунів... Ось і досі актуальна цитата із його книги - "Європейські гуни в описах давніх авторів" Харків 2007 рік, 358 сторінок - с.7 :" В українській історіографії про гунів написано так мало, що це викликає неприховане здивування."
5. Що всеукраїнська газета "День" 1999 року у чотирьох номерах надрукувала моє  дослідження - "Атіла повертається", де зокрема я доказую, що столиця і могила  Атіли знаходиться на нинішніх землях України ! Статтю можна знайти на сайті газети "День "..
6. Що в Москві 2003 року випустили книгу  Моріса  Бувье-Ажана  "Аттила. Бич Божий."
7. Що на початку своєї творчості  Джузепе Верді написав оперу  про Атілу.
8. Що у Камянець-Подільську є парк "Гунські криниці".

18 коментарів:

  1. Правильно, Авторе, аж вісім шелобанів надавали у потилицю цій Олесі Ж.! Ну звідки ці "горе-автори" поназбиралися, і всі як один, "гонять" трафарети вигадок? Як клопи-паразити сидять на тілі історії країни і сосуть з неї правду, претворюючи її на усілякі ерзац-статейки, лиш би дурні грошики виплачували ...А покупці, мабуть "западають" на блискучі обкладинки й фотошопи авторів, і також кидають свої гроши у їхні гаманці - pieniądze w portfelach !
    Ось хто сьогодні робить історию, а вірніше - її спотворює...

    ВідповістиВидалити
  2. Ой, не треба шановна Надіє усіх гнати в один загін , Олеся ще досить молода кобіта і все ще у неї все в переді, просто вона - візіантололог....

    ВідповістиВидалити
  3. Не буду відповідати на ваш не гідний коментар...

    ВідповістиВидалити
  4. Надя ви не праві!!!! Назвіть коли перекладався Менандр Протектор з коментарями на Українську, Білоруську чи Російську мови, а це не художня чи публіцистична література, а наукова за яку в Україні не платять ні копійки. А книга мені сподобалась, вона не являється науковою, а є загально доступною для людини любого рівня освіти від старого до малого, а хто бажає знати і цікавиться гунами не для загального розвитку будь-ласка читайте фундаментальні праці, а не популярну літературу.

    ВідповістиВидалити
  5. Копія листа Nadieżda Bardżyńska:

    Пане Unknown, я Вас не знаю, хто Ви такий є, що так запросто звертаєтесь до мене по імені, тим більш, що я не фахівець з історії - тому раджу на подібну тему спілкуватись з паном Taras Duchcant, автором статті "Гуни Олесі Жданович".

    ВідповістиВидалити
  6. Йордана "Гетика" - також немає на українській мові !!!

    ВідповістиВидалити
  7. noreply-comment@blogger.com

    Шановний Blogger.соm ! Вы ошибочно разместили свой комментарий в моей личной електронной почте - я не имею никакого отношения к исторической тематике, в том числе и к научным статьям О. Жданович и Т. Дишканта.

    ВідповістиВидалити
  8. Надіє - побудьте трохи в шатах Історика !

    ВідповістиВидалити
  9. Пане taras duchcant, навіщо мені потрібні чиїсь історичні лахміття, як в мене є свої "шати" ? Я ж пояснила Вашим колєгам, а тепер ще й Вам : я не маю ніякого відношення до історичних питань - чи Вам бракує своїх молодих наукових співробітників, які "добре вміють" базуватись на знаннях і величі Менандра Протектора !?

    ВідповістиВидалити
  10. Шановна Барджинська - а за свої слова треба відповідати !!! Ану лиш прочитате свій перший тут коментар !!??
    І не тре нас тут дурити !!! Факти є фактами !! це не важливо ЩО хттось їх забув, :))
    Це не одоробло якесь збудувати... а потім казати, що так це бачивв художник-архітектор !!!?
    Історія - таки в більшості належить до точних наук !!

    ВідповістиВидалити
  11. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  12. п. Н. Барджинська - справжня історія , як раз і є точною наукою !!!! а те що ви пишете про вмкривлення Минулого - це як пятиповерхові "хрущовки" - архітектура там і не валялась !!!

    ВідповістиВидалити

  13. Поважаний пан Дишкант - чого це Ви зганяєте свою невдалу злість на
    нещасному архітекторові, який не має ніякого відношення до Історії, яку Ви чомусь присобачили аж до ТОЧНИХ наук ! Це є самісенький такий нонсенс - бо хто ж не знає : історія це найбрехливіша і найнеточніша лженаука ! А мій перший комент ясно це доказує !!!
    Не треба мені тут видавлювати речухи адвоката-захисника своєї плагіатної, не дуже історичної та не зовсім грамотної протеже-йки !

    ВідповістиВидалити
  14. Пане Опоненте, що Ви мені кидаєте смішні речі - я вже досить насміялася і більше не хочеться (краще піду в сніжки гратись !) : згадую, як Хтось раніш доказував сміливу "чортівню" про брехні того ж Геродота !!! Ось і не треба мені про якісь там хрущьовки - не по тому адресу......

    ВідповістиВидалити
  15. п. Н. Барджинська - справжня історія , як раз і є точною наукою !!!! а те що ви пишете про вмкривлення Минулого - це як пятиповерхові "хрущовки" - архітектура там і не валялась !!!

    ВідповістиВидалити
  16. taras duchcant : ??? (див. вище) - помилка інтернета !

    ВідповістиВидалити